Diari digital d'Andorra Bondia

Nomen acusa el Govern d'envair les competències del Consell General


Escrit per: 
Agències

El president del grup parlamentari d'Andorra pel Canvi, Eusebi Nomen, ha entrat una sol·licitud a la Sindicatura perquè prengui accions contra el Govern per 'extralimitar-se en les seves competències'.

Assegura que el Reglament d'aplicació de l'article 22 de la Llei general de les finances públiques per al període de pròrroga pressupostària de l'exercici 2011, que s'ha publicat aquest dimecres al BOPA, modifica la Llei a la qual fa referència, cosa que segons Nomen s'hauria de fer a través del Consell General i no pas del Govern. Nomen ha opinat que 'el Govern ha aprofitat una situació de buit legal per envair les competències legislatives'.

El Reglament publicat aquest dimecres al BOPA fa referència a la pròrroga del pressupost del 2009 per al 2011, donat que el del 2010 no va ser aprovat i que encara no es disposa d'un pressupost per al 2011. Segons Eusebi Nomen, la Llei preveu que es pugui prorrogar el pressupost de l'exercici anterior, però com que no hi ha pressupost de l'any 2010 sinó que s'ha treballat en dotzenes parts, el Govern a través del Reglament aprovat aquest dimecres 'ho modifica passant a ser relativa a la pròrroga del pressupost general de l’exercici 2009'.  És per aquest motiu que segons el conseller d'Andorra pel Canvi, el Govern està actuant fora de les seves competències, i per tant considera que l'Executiu hagués hagut de presentar aquesta modificació al Consell General. Nomen també ha volgut remarcar que no es poden prorrogar les modificacions pressupostàries, com és el cas dels crèdits extraordinaris, que seria una altra de les modificacions que contemplaria el Reglament aprovat pel Govern.

A més, ha volgut recordar que Andorra pel Canvi (ApC) va entrar, en el seu moment, una proposició de llei que feia referència a aquest àmbit, proposant que el partit que entri al Govern si hi ha eleccions anticipades pugui presentar un nou pressupost, i ha criticat que fos precisament el grup socialdemòcrata el que tombés la proposta. Nomen ha titllat de 'molt greu' la actuació del Govern amb l'entrada d'aquest Reglament al BOPA, i és per aquest motiu que ha sol·licitat a la Sindicatura que actuï en conseqüència i prengui 'de forma urgent' les mesures escaients per preservar les competències legislatives del Consell General.
 

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte