Diari digital d'Andorra Bondia
Nomen, a la dreta, amb Francesca Mora, Pere Revert i Rafel Gaytán, ahir a la policia.
Nomen, a la dreta, amb Francesca Mora, Pere Revert i Rafel Gaytán, ahir a la policia.

Nomen s’enreda a la xarxa


Escrit per: 
A.L. / Foto: Màximus

Demana el vot per a d’Acord pel “joc brut” de DA amb la piulada “fantasma”.

Eusebi Nomen va tenir ahir el seu momentum. La llàstima és que fos més aviat fruit d’un lapse que no d’una estratègia preestablerta, cosa que d’altra banda hauria estat tota una sorpresa en una campanya que ha fet del bucle un art. El cas és que dimecres al vespre el candidat d’Andorra Sobirana va fer una ronda de trucades per assegurar als mitjans que la piulada que s’havia publicat al compte del partit –“Ciutadans! A Canillo, voteu Andorra Sobirana. A la resta de territorials us proposem votar la coalició PS+Liberals”– havia estat fruit de l’error humà d’un membre del seu equip, que s’havia esborrat immediatament i que, si us plau, la tinguéssim per no dita i no en féssim “sang”.

El mateix missatge el va fer arribar, diu, als líders de les candidatures del PS i de L’A. Però no va arribar a contactar amb Xavier Espot. I la sorpresa va ser, assegura, quan Jordi Cinca es va encarregar de difondre la piulada –“No hem trigat massa a entendre-ho tot”, rematava el demòcrata– i convertir-la naturalment en viral quan, diu Nomen, “ja havíem advertit de l’error a les xarxes i havíem substituït la piulada dolenta per la correcta”. I quina era, la correcta? Un vídeo on l’influencer Ángel de Andrés demana el vot per a AS”.

Devia ser això, especula, el que va fer que Cinca tirés pel dret i recorregués al “joc brut”. El cas és que la suposada fake –Nomen dona suport a d’Acord a les territorials– ja era ahir al matí dogma de fe, “amb la inestimable col·laboració de la premsa amiga”, i Nomen va optar per pujar-se al tren en marxa en lloc d’intentar aturar-lo, missió d’altra banda impossible. La qüestió és si se’n va sortir, perquè el que va fer és al·legar que davant l’“exercici de manipulació política” perpetrat per Cinca, l’objectiu estratègic d’AS és ara evitar una nova majoria absoluta de Demòcrates. Per tant, atenció, “demanem fermament que a les territorials tothom voti la llista millor posicionada per guanyar DA: a Canillo entenem que és la d’AS; a la resta de parròquies ens sembla que és la d’Acord, però si a algú li sembla que és una altra, que hi voti”.

Sense pèls a la llengua: “Es tracta que DA no guanyi a les territorials, no ens podem permetre una nova majoria taronja controlada per Cinca, perquè hem comprovat que Espot hi té ben poc a dir”. Resumint, que AS demanava ahir al matí exactament el que deia que no havia demanat dimecres al vespre: votar d’Acord a les territorials. I que l’aposta per un “front comú” que d’altra banda no va plantejar ni a Pere López ni a Jordi Gallardo es deu únicament al “joc brut” de Cinca.

En fi, tot això el mateix dia que Eusebi Nomen va desfilar per l’Obac per reunir-se amb “tècnics” del servei de policia i recollir-ne el neguit que entre el cos d’ordre genera, diu, la perspectiva d’un acord d’associació amb lliure circulació de persones, “i els problemes de gestió de màfies, terrorisme i delinqüència comuna que això comportaria”. La inseguretat ciutadana que se’n derivarà, adverteix, exigirà una inversió substancial “en mitjans i en personal”. De fet, adverteix, “caldria canviar de dalt a baix el model actual, perquè la policia no està preparada per als conflictes que portarà la lliure circulació de persones”.

Andorra
eleccions generals
Andorra Sobirana
Nomen
Cinca
piulada

Compartir via

Comentaris: 3

Comentaris

Ens heu de defendre de DA, i com tenen els mitjans, la justicia i tot sota el seu control, s'ha de fer amb molta discreccio. les ultimes el,leccions, els que anaven amb Eusebi Nomen i tenien contractes de feina amb algun estament public, s'els hi va acabar...aixi van, no t'agafen per profesional, t'agafen perque callis, sol.lucio fer-ho per sota...a veure si perden la majoria i tenim un peis seriós petit i eficaç...
la meva familia i jo 14 vots per AS, we shall never surrender!!!!
Em sembla una molt bona proposta votar "d'Acord" a les territorials i AS a la nacional ja que é una gran solució; hi ha 3 partits amb molta sàvia nova en la seva composició i a més cadascun d'ells manté diferències però també gaudeix de punts importants de coincidència. També em sembla genial que DA s'alarmi aixó vol dir que li fa POR el reclam per l'atractiu que representa per als indecisos, descontents, nous votants i als que estan farts de veure els de sempre. SDP en despotrica per quedar fora d'aquesta demanda. En tot cas, la questió és ANAR a VOTAR !! ...i amb seny, que ens la juguem i grossa !

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte