Diari digital d'Andorra Bondia
El cap de llista d’Andorra Sobirana va exposar els seus plans per a la Funció Pública davant de l’edifici administratiu.
El cap de llista d’Andorra Sobirana va exposar els seus plans per a la Funció Pública davant de l’edifici administratiu.

Nomen vol proscriure el clientelisme i la politització de l’Administració


Escrit per: 
Agències

Per a Andorra Sobirana, el principal problema del cos de treballadors públics és la seva politització. Per això ha anunciat que, si arriben al Govern, crearan una legislació específica de la carrera professional del funcionariat en la qual s’especificaran “tota una bateria de normes que establiran clarament les funcions de cada lloc de treball, com es valora, la remuneració i la progressió professional”, va avançar ahir el cap de llista de la formació, Eusebi Nomen, que veu necessari que “la persona que entri a l’Administració tingui molt clar quines són les regles del joc”.

Nomen es va plantar ahir a les portes de l’edifici administratiu del Govern per afirmar que “hi ha massa persones a l’Administració que hi són pel seu color polític i la seva filiació al partit”. A quin? Als que fan un ús partidista de l’Administració “per practicar clientelisme polític a càrrec del pressupost de l’Estat”. La pràctica que denuncia Nomen va en detriment dels funcionaris de carrera, dels funcionaris “que no són endollats polítics” i que necessiten, diu, “unes regles del joc clares per poder progressar professionalment”. Per això, conclou, el problema de l’Administració andorrana “no és la dimensió, sinó la politització”. I per revertir aquesta situació, cal una reforma de la Funció Pública amb una llei específica “que eviti la politització”.
Andorra Sobirana va tornar a posar damunt la taula l’acord d’associació amb la Unió Europea, i de nou les recomanacions del Parlament Europeu presentades al març. En aquesta ocasió perquè, segons Nomen, “estableixen clarament que Andorra haurà d’augmentar considerablement el nombre de funcionaris”, i que haurà de crear un cos de treballadors públics radicat a Brussel·les que assumeixi “totes les directives futures”. Això també suposarà un alt cost per a les arques públiques, però el partit no creu en aquesta “sobredimensió” de l’Administració per “sobrereglamentar la vida del ciutadà”, perquè “l’Administració ha d’estar per servir i per protegir els ciutadans”.
Al mateix temps, creuen que el cos de funcionariat ha de ser “auster”, i va posar com a exemple la seva campanya electoral, “voluntàriament austera” perquè “no creiem en aquestes ostentacions de poder”. Respecte a l’enquesta publicada aquest dilluns pel diari català Elnacional.cat, Nomen veu els resultats com a “bons”, ja que “aquest és el vot amagat que esperem que sortirà el 7 d’abril”. Els resultats donen a Andorra Sobirana un 2,9% dels sufragis, quasi el triple dels que li atorgava l’enquesta del Centre d’Estudis Sociològics publicada el 21 de març, però insuficient per obtenir acta de conseller. Nomen, finalment, és segons l’enquesta d’Elnacional.cat el segon candidat més poc valorat, amb un 4,1, només per davant d’Alfons Clavera (3,9) i immediatament després que Josep Roig i Josep Pintat, empatats amb un 4,8.

Nomen
proscriure
clientelisme
politització
Administració
Comentaris: 1

Comentaris

No deixa de sorprendre que sigui qui el va explotar més a fons amb una llei a la seva mida i la creació del seu joguet de la OMPA, qui ara ho critiqui. Potser perquè un altre més espavilat li va treure el joguet?

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic