Diari digital d'Andorra Bondia
El plec de bases preveu que el soci privat executi les inversions recollides al pla director d’Arcalís.
El plec de bases preveu que el soci privat executi les inversions recollides al pla director d’Arcalís.

Només Saetde presenta una oferta per esdevenir accionista d’Arcalís


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Jonathan Gil

El concurs per seleccionar un soci privat per a Secnoa només ha tingut un inversor interessat, Saetde. El termini per lliurar les ofertes finalitzava ahir a les dotze del migdia i va ser uns minuts abans d’aquesta hora quan la societat encampadana va presentar la documentació al Servei de Tràmits del Comú d’Ordino. A un quart d’una es va procedir a l’obertura de la proposta. La taula d’obertura va estar formada pels cònsols de la parròquia, Josep Àngel Mortés i Gemma Riba; la consellera de la minoria Sandra Tudó; el cap de l’assessoria jurídica, Gilbert Blasi; la secretària general, Zita Barrio; l’interventor, Quim Anglada; i la cap de Finances, Meritxell Fàbrega.
El cònsol major d’Ordino va destacar que ara caldrà analitzar l’oferta, redactar l’informe d’adjudicació si escau i, finalment, formalitzar aquesta adjudicació. Des de la corporació es va assenyalar que no s’ha establert cap calendari per dur a terme tot aquest procediment. En aquest sentit, Mortés va afirmar que el fet que només s’hagi presentat un candidat a entrar a l’accionariat del camp de neu permetrà que sigui més àgil. “Ara caldrà revisar l’oferta i això comporta moltes hores de feina”, però “no és el mateix que se’n presenti una que quatre”, va exposar el mandatari. Amb tot, l’anàlisi de la proposta de Saetde “pot trigar temps” i es podria allargar uns dos mesos. Per tant, el Comú estima que entre el mes de març i l’abril es pugui fer l’adjudicació. 
Mortés considera que el concurs per cercar un accionista privat per a Arcalís s’ha tancat amb èxit i amb relació als motius pels quals només hi ha hagut finalment un interessat ho atribueix a la situació de la qual gaudeix Saetde en el negoci. Així va exposar que aquesta societat té un gran avantatge respecte de qualsevol altre potencial inversor tenint en compte que la seva activitat pertany al sector de l’esquí i que això li permet establir sinergies. Quant als altres tres privats que van retirar el plec de bases, Mortés desconeix els motius pels quals finalment no han presentat cap oferta.
El cònsol major d’Ordino es va mostrar plenament satisfet que el concurs públic convocat pel Comú hagi conclòs amb la presentació d’una proposta. En aquest sentit va recordar que “s’ha parlat molt del soci privat” i finalment ahir es va arribar a “tenir una oferta en ferm sobre la taula”. Per Mortés, “és una mostra que hi ha interès real” per invertir a Arcalís i, per tant, una “bona notícia no només per  a Ordino, sinó per a tot Andorra”, ja que l’estació és un “motor econòmic” del país.

Satisfacció de l’oposició
“L’oposició està contenta que a algú li hagi pogut interessar invertir a Arcalís”. Així ho va afirmar la consellera de Liberals d’Andorra+Independents (LdA+I) al Comú d’Ordino Sandra Tudó, un fet que no era evident. En aquest sentit va remarcar que el concurs era obert a tothom i que si la resta d’inversors finalment no han presentat cap oferta ha estat perquè “no els ha convingut”. Tudó va indicar que “tenim una estació amb molta qualitat de neu, però que és deficitària” i per això considera que “hem tingut sort que algú s’hi hagi postulat”. Amb relació a Mountain Peak Developments, la societat que estava en converses amb LdA+I per portar inversors privats a Arcalís, la consellera va assegurar desconèixer formalment per quin motiu no ha acabat postulant. La minoria indica que l’entrada d’un privat permetrà una injecció important a Secnoa i es deslliurarà així el Comú d’haver de fer front al deute i deixar de condonar el cànon. Tudó també es va mostrar confiada que el plec de bases està ben estudiat.

Saetde
oferta
esdevenir
accionista
arcalís

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte