Diari digital d'Andorra Bondia
El darrer consell de Comú que s’ha celebrat a Andorra la Vella, dimecres passat.
El darrer consell de Comú que s’ha celebrat a Andorra la Vella, dimecres passat.

Només tres empreses es presenten al concurs per embellir Meritxell


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Comú d'Andorra la Vella

Tan sols tres empreses o grups d’empreses s’han presentat al concurs per a l’embelliment de l’avinguda Meritxell. Algunes d’aquestes empreses han concorregut a diversos lots. L’obertura dels plecs es va fer ahir al migdia i, a partir d’ara, el Comú d’Andorra la Vella analitzarà les diferents ofertes. Segons van indicar des de la corporació, la resolució del concurs es prendrà properament en consell de Comú. Ahir,  l’administració comunal no va poder confirmar si un dels quatre lots quedarà desert, tenint en compte que en el seu moment es va informar que les obres s’adjudicarien a quatre empreses que no podrien ser les mateixes.
Pel gerent de l’Associació de Contractistes d’Andorra (Acoda), Víctor Filloy, la baixa participació al concurs és un “indicatiu clar” que era una obra “complexa de complir” en tots els sentits, també en el pressupost previst per a cada tram. D’aquesta manera, va remarcar que, per a les diferents parts en què es va dividir la intervenció, es va preveure un preu per sota del cost real. Això ha fet que les empreses licitants hagin presentat ofertes per sobre del pressupost projectat pel Comú, un fet que afegeix una altra incògnita sobre l’import que acabarà tenint la millora de l’eix.
Des de l’Acoda es va reiterar que el plec de bases era força atípic, tenint en compte que en els concursos no és gaire freqüent que es prevegi que les empreses treballin fins a les deu del vespre, cada dia de la setmana, amb festius inclosos, i durant quatre mesos. Tampoc són gaire habituals les sancions d’entre 7.000 i 14.000 euros en cas de retard ni que el 33% del cost de l’obra hagi de ser finançat per la constructora, que ho recuperarà el 2019. A tot això s’hi afegeix el fet que els proveïdors del mobiliari urbà estan molt definits i, per tant, el preu augmenta. Tot plegat requereix a les constructores tenir una capacitat important a nivell financer i de recursos humans i, per tant, redueix el nombre  d’empreses que poden presentar-se al concurs.
També el conseller de CdI+LdA Víctor Pintos, que es va mostrar molt crític amb el plec de bases des del moment en què es va aprovar, es va mostrar “sorprès” que només tres empreses s’hagin presentat al concurs. Pintos, que ahir no tenia més informació sobre l’obertura de plecs que la facilitada pels mitjans, va remarcar que aquesta baixa participació pot ser conseqüència de la mala planificació en el plec de bases. El conseller de CdI+LdA va declarar que “s’ha demostrat que la licitació és ineficaç” i que no van solucionar les expectatives que es tenia per fer l’embelliment de l’avinguda. En aquest sentit, va indicar que és absurd que es liciti tota l’obra de cop i pensant que una empresa només pot fer un tram. “Això limita la concurrència”, va dir.

Concurs
embellir
Meritxell
tres empreses

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte