Diari digital d'Andorra Bondia
La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, i el president de Derbi, André Joffre, van signar ahir l’acord.
La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, i el president de Derbi, André Joffre, van signar ahir l’acord.

Nou pas per crear un ecosistema per desenvolupar les energies renovables


Escrit per: 
M.S. / Foto: SFGA

Amb la signatura ahir del conveni de col·laboració entre Andorra i el Pol de Competitivitat pel Desenvolupament de les energies renovables en l’edificació i la indústria (Derbi) de França, el Principat va fer un nou pas de cara “a poder disposar d’un ecosistema per poder desenvolupar les energies renovables al país”, segons va explicar la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, després de signar el conveni amb el president de Derbi, André Joffre.
La ministra, que va recordar “l’ampli ventall d’oportunitats” que s’obre amb la recent aprovada Llei d’impuls de la transició energètica i del canvi climàtic, va destacar la gran experiència de Derbi en aquest àmbit ja que “fa anys que hi treballa”, així com el fet d’haver tingut la capacitat no només d’haver agrupat a les empreses sinó també el món universitari, de manera que es treballa també molt intensament la innovació en aquest àmbit.
I aquesta experiència i la innovació en un sector “que avança molt de pressa i que en pocs anys viurà grans canvis”, és precisament el que podrien aprofitar els empresaris andorrans per posar en marxa iniciatives en el sector de les renovables.
L’acord obre la porta també a poder tirar endavant col·laboracions en l’àmbit de la formació i l’acreditació de professionals en energies renovables, un dels aspectes que “més interessa als empresaris del país”.
Per la seva part, Joffre va destacar que Andorra compta amb el necessari per ser un laboratori idoni. D’una banda va assenyalar que té els recursos naturals necessaris per generar energies renovables, i de l’altra va indicar que l’agilitat legislativa i la implicació en el desenvolupament de les noves tecnologies també són punts a favor. Així, va considerar que el Principat podria esdevenir un laboratori perquè tant les empreses andorranes com les franceses experimentessin en aquest àmbit.
La signatura de l’acord preveu la col·laboració amb el Pol Derbi, però la voluntat de l’executiu és ampliar les sinèrgies a tots els territoris veïns. En aquest sentit, avui tindrà lloc a Canet de Rosselló la jornada de Transició energètica i digital per a edificis. L’esdeveniment, organitzat en el marc del programa Interreg Poctefa pel conjunt de cambres de comerç CCI Pirineus Med, té per objectiu reunir empresaris dels Pirineus al voltant de la temàtica de la transició energètica i les energies renovables. Es tracta de la tercera jornada d’intercanvi en aquesta matèria i es preveu una gran participació d’empresaris dels diferents territoris.
Calvó i Joffre intervindran en la jornada que, per part andorrana, comptarà també amb les intervencions del cap de l’Oficina de l’Energia i el Canvi Climàtic, Carles Miquel, el president de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis, Miquel Armengol, i el director de FEDA, Albert Moles.

nou pas
crear
ecosistema
energies
renovables
desenvolupar
DERBI

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte