Diari digital d'Andorra Bondia
El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell.
El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell.

Nou registre de control d’armes per millorar la traçabilitat


Escrit per: 
L. B. S. / Foto: SFGA / C. Esteve

El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, i el secretari d’Estat de Justícia i Interior, Joan León, han anunciat avui la creació d’un nou registre de control d’armes (Riapa), adscrit al cos de policia, per millorar la traçabilitat d’aquestes arran del nou reglament d’armes aprovat a l’última sessió del Consell de Ministres. Així, les disposicions del nou reglament es troben alineades amb el Tractat sobre comerç internacional d’armes de Nova York i s’adeqüen a les categories d’armes prohibides i reglamentades, perquè estiguin en consonància amb la normativa de la Unió Europea. Per tant, queden derogats el decret dels veguers del 1989 i el reglament que regula les proves de capacitació exigides per a l’obtenció i la renovació dels permisos d’armes del 2004.

Rossell ha indicat que el nou reglament entrarà en vigor d’aquí a dos mesos i les persones afectades pel canvi tindran fins a un any per poder adequar-se a les noves mesures que demà es publicaran de manera detallada al BOPA. “Gràcies al nou reglament i el nou registre hi haurà molt més control, donarem més seguretat a la ciutadania i podrem tenir la traçabilitat de les armes que hi ha al país”, ha afegit el ministre.

El nou reglament està format per 107 articles, una disposició addicional, 14 disposicions transitòries i una disposició derogatòria.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte