Diari digital d'Andorra Bondia
El ministre Jordi Cinca durant la roda de premsa d'aquest dimecres.
El ministre Jordi Cinca durant la roda de premsa d'aquest dimecres.

Nova emissió de deute públic a un any i amb un rendiment del 0,60%


Escrit per: 
Agències/Foto: M.F.

 El consell de ministres ha aprovat una emissió de deute públic a curt termini del Principat d’Andorra per un import de 100 milions d’euros en la modalitat de bons a l’empara del programa d’emissió de deute públic del 20 de setembre del 2017 i amb uns rendiments d'amortització del 0,60% anual. El ministre de Finances, Jordi Cinca, ha explicat que aquesta nova emissió dona continuïtat a l'aposta del Govern per diversificar les fonts de finançament de l'Estat i de gestionar el deute públic, i ha recordat la bona acollida que han tingut les diferents emissions per part dels inversors, fins el punt que s'ha hagut d'anar al prorrateig amb la distribució dels bons entre tots els aspirants de manera proporcional a la inversió feta.

 El Govern ha llançat una nova emissió a curt termini de deute públic a un any i amb un rendiment d'amortització del 0,60%. Aquesta emissió es fa a l'empara del programa de deute públic del 20 de setembre del 2017. El ministre de Finances, Jordi Cinca, ha explicat que aquesta nova emissió dona continuïtat a l'aposta del Govern per diversificar les fonts de finançament de l'Estat i de gestionar el deute públic, i ha recordat la bona acollida que han tingut les diferents emissions per part dels inversors, fins el punt que s'ha hagut d'anar al prorrateig amb la distribució dels bons entre tots els aspirants de manera proporcional a la inversió feta.

La data de l'emissió serà el proper 17 d'octubre amb 100.000 títols i el preu de la unitat de 994,04 euros. La data límit de formalització prop de les entitats bancàries de les sol·licituds de subscripció per part dels inversors elegibles serà el 10 d’octubre del 2018. La subhasta per part del Govern es farà efectiva el 12 d’octubre del 2018, la liquidació de la subscripció serà el 17 d’octubre d’aquest any, la data fixada com a venciment final és 17 d’octubre del 2019.

El 24 de novembre del 2010, l’Estat andorrà va fer la primera emissió de deute públic en la modalitat de lletres del tresor oberta a tots els subscriptors/inversors als quals pogués resultar interessant la subscripció de títols valor estatals. L’èxit obtingut en totes i cadascuna de les emissions de deute públic, i molt especialment a les darreres, posa de relleu la confiança mostrada pels inversors envers el deute públic andorrà.

Això ha motivat que l’Estat andorrà decideixi perseverar en la dinàmica iniciada fa un temps i recórrer novament a aquest mecanisme de finançament, que ha permès, d’una banda, diversificar les fonts de finançament tradicionals de l’Estat i els seus venciments respectius, i de l’altra, captar fons per cancel·lar una part dels crèdits bancaris vigents, finançar noves activitats i refinançar l’endeutament del Govern. L'inversor confia en aquestes emissions sobretot per l'aval de l'Estat i perquè, actualment, hi ha pocs productes bancaris segurs que ofereixin aquest interès.

deute
públic
emissió

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte