Diari digital d'Andorra Bondia
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, en la compareixença d'aquesta tarda.
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, en la compareixença d'aquesta tarda.

Nova pròrroga de les restriccions a bars i restaurants


Escrit per: 
M.S. / Foto: SFGA

L'executiu prorrogarà dilluns el decret les mesures temporals per minimitzar el risc de contagi per coronavirus i per mirar de seguir rebaixant la taxa de reproducció del virus, segons ha anunciat el titular de Salut, Joan Martínez Benazet.

El ministre, que ha insistit en la necessitat de continuar amb l'esforç de "restringir al màxim les relacions socials”, ha justificat aquesta decisió en el fet que la taxa de reproducció del virus manté una tendència a la baixa si bé ho fa de forma molt lenta. En aquest sentit, Martínez Benazet, que ha remarcat la importància d'aconseguir rebaixar la RO "sensiblement per sota de l'1" per tal de tenir una xifra de diagnòstics diaris inferior al centenar, ha precisat que la taxa de reproducció s'ha situat en l'1,05, i ha apel·lat a la "responsabilitat" de la ciutadania per tal d'aconseguir "poder tenir un control molt més important de la pandèmia".

Martínez Benazet no ha volgut parlar de "dies" de la pròrroga i ha insistit que més enllà dels dies les decisions es prendran en funció de l'evolució de la pandèmia i que l'important "són els resultats". Així, el titular de Salut ha garantit que "si al cap de pocs dies podem aixecar les mesures, ho farem".

Així, es mantindrà tot com ara de manera que els restaurants poden oferir servei de taula només entre les 12:00 i les 16:00 hores i les 19:00 i les 24:00 hores. En relació amb els bars, no es poden oferir serveis ni a l’interior ni a l’exterior dels establiments, però si que es pot fer el servei per endur.

D'altra banda, i davant l'arribada del cap de setmana i de les vacances escolars de Tots Sants, Martínez Benazet ha reiterat la crida a que  que "tothom restringeixi les interaccions socials" fora del seu nucli habitual, tant si es queden al país com si marxen a fora. 

En una línia similar, el ministre ha mostrat també la seva preocupació pels efectes que pugui tenir el partit de futbol entre el Barça i el Madrid d'aquest dissabte, i ha instat a evitar les trobades amb grups per veure el futbol per mirar d'evitar que "d'aquí a una setmana i mitja tinguem un fenòmen com el que vam tenir l'altra vegada i hi hagués una pujada de la taxa de reproducció del virus (RO)". En aquest sentit, el ministre ha remarcat que "l'objectiu és que en veiem més de partits".

nova
pròrroga
restriccions
bars
restaurants

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte