Diari digital d'Andorra Bondia
Antoni Martí va parlar sobre el projecte de llei del preu mínim del tabac dilluns després de l'acte dels 25 anys de les relacions diplomàtiques entre Andorra i Espanya.
Antoni Martí va parlar sobre el projecte de llei del preu mínim del tabac dilluns després de l'acte dels 25 anys de les relacions diplomàtiques entre Andorra i Espanya.

Nova trobada de Martí i els fabricants pel preu mínim


Escrit per: 
Redacció

El cap de Govern, Antoni Martí, té previst reunir-se novament aquest divendres amb els productors i fabricants de tabac per mirar de consensuar el text del projecte de llei per establir un preu mínim de venda del tabac al públic, un text que busca posar fi a la guerra de preus i desincentivar el contraban. Segons va explicar el cap de Govern, la intenció és tenir el text ja enllestit a l’agost i poder-lo presentar als grups parlamentaris per agilitzar-ne la tramitació.

Els productors i fabricants de tabac s'han reunit recentment amb el cap de Govern per continuar negociant el projecte de llei. De fet, van ser els mateixos fabricants els que van presentar, a principis d'aquest any, una proposta per fixar uns preus mínims. D'entrada, es volia establir un preu mínim genèric de prop de tres euros, amb independència de la marca. Els fabricants de marques de baix cost s'hi van oposar en afirmar que els restava competitivitat. L'objectiu del projecte de llei és acabar amb les guerres de preus i desincentivar el contraban.

Fa un parell de setmanes, els productors i fabricants de tabac van avalar l’acord amb la Unió Europea que preveu un període transitori de 30 anys d’adaptació per als productes tabaquers. L’associació, que es va manifestar a través d’un comunicat, defensa que “l’acord sembla favorable per donar continuïtat a la indústria del tabac per a un període de temps que permeti la seva adaptació”.

Trobada
martí
fabricannt6s
preu
mínim

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte