Diari digital d'Andorra Bondia

Noves exigències per captar els vapors a les benzineres


Escrit per: 
Redacció


L’executiu ha donat el vistiplau al decret d’aprovació del reglament de modificació del reglament de control de la contaminació atmosfèrica, amb l’objectiu d’harmonitzar la normativa a les últimes exigències europees relatives a la recuperació de vapors de benzina.

Aquestes noves exigències se centren en la captura dels vapors de benzina nocius que s’escapen del dipòsit dels vehicles de motor durant el proveïment a les estacions de servei. Ara s’obliga les estacions de servei a recuperar aquests vapors quan es tracti d’estacions de nova construcció o que experimentin una modificació substancial (entenent per modificació substancial la substitució total o parcial dels dipòsits o de les canonades associades o l’increment de la capacitat o de la posició dels subministraments o de les línies d’impulsió, d’aspiració o de vapors). I en el cas d’aquelles estacions amb un cabal superior a 3.000 metres cúbics anuals, com a màxim el 31 de desembre del 2018.
Pel que fa a les estacions existents que després del 4 de maig del 2009 hagin experimentat una modificació substancial o que hagin canviat de registre de comerç i indústria (i obligades a disposar d’aquests sistemes), el reglament obliga a posar en servei el dispositiu de captura de vapors de benzina nocius.
La recuperació dels vapors de benzina nocius que s’escapen durant la càrrega de les cisternes de les estacions de servei (fase 1) s’aplica des del desembre del 2005. Les estacions equipades amb aquests sistemes han de comunicar-ho als consumidors.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte