Diari digital d'Andorra Bondia
Choy intervé en un consell de comú d’Ordino com a membre de l’oposició.
Choy intervé en un consell de comú d’Ordino com a membre de l’oposició.

Oficialitzada la candidatura de Mortés i Choy per a la llista d’Ordino


Escrit per: 
P.G. / M.S.C. / Foto: Jonathan Gil

El comitè parroquial d’ACO-DA d’Ordino va acordar dimecres al vespre oficialitzar la número dos de la llista per a les pròximes eleccions comunals, que serà Eva Choy, actual consellera liberal a l’oposició. Així doncs, encara no es té la llista tancada, tot i que Josep Àngel Mortés, que és qui l’encapçala, va afirmar que molts consellers de la majoria actual repetiran.
Tot i això, amb la confirmació dels  candidats a cònsol major i a cònsol menor, el que està ben clar és que les sigles ACO-DA i Liberals d’Andorra compartiran papereta a les pròximes eleccions a Ordino. El que no està encara tancat és la possible incorporació de Progressistes-SDP a aquesta coalició. Mortés va assegurar que encara estan pendents d’una resposta i que malgrat que “les converses van avançar molt, no hi ha res tancat”, va dir. 
Per altra banda, a Escaldes-Engordany, l’única candidatura que s’ha oficialitzat és la dels demòcrates, amb Miquel Aleix i Núria Barquín al capdavant. El Partit Socialdemòcrata disposa de les persones que configuraran la llista, però encara cal decidir l’ordre. Aquest estarà en funció, també, de l’elecció del número u i dos, ja que Rosa Gili encara no ha decidit deixar el Consell General i Cèlia Vendrell també ha d’acabar de valorar si vol continuar al Comú. El que sí és clar és que Terceravia, amb la incorporació de persones independents, serà present a aquesta parròquia. La formació està ara just elaborant el programa i buscant la gent per formar candidatura, tot i que no hi ha res tancat. Des del partit es vol prendre part als comicis per donar-se a conèixer, tenint en compte que són una formació que acaba de néixer, tot i que l’objectiu és entrar al Comú. 
A Andorra la Vella, Liberals d’Andorra va fer una proposta dilluns als demòcrates per concórrer conjuntament a les eleccions de desembre. Aquesta incloïa els llocs que havien d’estar reservats per als liberals i el nombre de persones d’aquesta formació dins de la llista. La candidata taronja a la capital, Conxita Marsol, va explicar a RTVA que ha ofert als liberals una tercera o quarta posició i el número nou, mentre que a SDP, un representant entre els vuit primers. Tot i que les fonts consultades van assegurar que el número dos de la  llista demòcrata no depèn dels pactes amb d’altres formacions, ja que és Marsol com a número u que ho decidirà, el candidat a cònsol menor seguia ahir “a l’aire”. En l’entrevista a la televisió pública, Marsol va afirmar que ella vol un número dos de Demòcrates o proper al partit i, preferiblement, de l’equip actual. 
Quant a Coalició d’Independents (Cd’i), durant els darrers dies ha intercanviat impressions amb diferents formacions polítiques i ara està valorant si arriba a algun acord per presentar-se conjuntament o no. Les diferents converses s’hauran de tractar en una reunió que tindrà lloc la setmana que ve.
A l’últim, l’actual cònsol major encampadà, Jordi Torres, va explicar ahir que a hores d’ara tot fa pensar que es podrà assolir un pacte entre UP-DA i Liberals d’Andorra encara que no hi ha res tancat. Així mateix va afirmar que el comitè parroquial d’UP-DA no ha validat cap número u ni número dos, en referència a les veus que indiquen Laura Mas com a candidata a cap de llista. 

oficialitzada
candidatura
mortes
choy
Ordono
llista

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte