Diari digital d'Andorra Bondia
El Comú de Canillo.
El Comú de Canillo.

Opció de prejubilar-se amb un mínim de 15 anys d’antiguitat


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Comú de Canillo.

Els funcionaris i treballadors públics de caràcter indefinit del Comú de Canillo es podran prejubilar a partir dels 57 anys, sempre que tinguin un mínim de 15 anys d’antiguitat. Així ho preveu el programa de jubilació voluntària aprovat la setmana passada, que entra en vigor d’aquí a quinze dies. 

Els prejubilats rebran una prestació que suposa un percentatge del salari mitjà cotitzat a la CASS els darrers cinc anys treballats al Comú de Canillo, en funció de l’edat i dels anys treballats. Aquest import es mantindrà fins a arribar a l’edat de jubilació. Cal tenir en compte que el salari mitjà s’obtindrà dels salaris cotitzats a la CASS els darrers cinc anys treballats al Comú de Canillo, i serà la mitjana dels valors obtinguts per a cadascun d’aquests anys. En aquest càlcul es tindrà en compte l’existència de períodes de baixa. Així doncs, les persones que es prejubilin als 57 i que tinguin una antiguitat de 15 anys percebran el 50% dels últims cinc anys, i els que ho facin als 64 amb més de 30 anys rebran el 70%.

Les cotitzacions a la CASS relatives a aquesta prestació seran assumides per l’administració i la persona treballadora en la proporció que correspongui a cadascuna, d’acord amb el que estableix la normativa en la matèria.

L’adhesió al programa és voluntària i irreversible, és a dir, que un cop el personal s’hi ha acollit no podrà demanar el reingrés a la funció pública. No se’n podran beneficiar els treballadors públics interins o de relació especial ni tampoc els funcionaris i treballadors públics indefinits del Comú de Canillo que tinguin obert un expedient disciplinari fins a la resolució d’aquest.

El fet de percebre la prejubilació no permet exercir cap activitat laboral remunerada pel Comú de Canillo. De fet, la persona que s’hagi adherit al programa no pot obtenir cap altra retribució com a funcionari o treballador públic de caràcter indefinit o interí per serveis prestats al sector públic o en societats participades dels comuns o del Govern. Si la persona prejubilada és contractada per l’administració com a càrrec de relació especial, la prestació de jubilació a càrrec del Comú quedarà en suspens mentre duri la relació especial.

Serà la junta de govern qui autoritzarà o denegarà les sol·licituds de jubilació voluntària tenint en compte l’informe de la comissió de seguiment que es crearà a tal efecte.

La finalitat que persegueix el Comú de Canillo amb aquest programa és oferir la possibilitat de finalitzar la relació laboral a les persones que així ho desitgin a partir dels 57 anys, sense haver d’esperar a l’edat de jubilació obligatòria per percebre una remuneració econòmica i oferir llocs de treball a la població jove sense haver d’augmentar la plantilla.

opció
prejubilar-se
mínim
15 anys
d’antiguitat
Canillo

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte