Diari digital d'Andorra Bondia
 El ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres, amb els representants de FEDA, Nord Andorrà SA i Mútua Elèctrica de Sant Julià de Lòria.
El ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres, amb els representants de FEDA, Nord Andorrà SA i Mútua Elèctrica de Sant Julià de Lòria.

Ordenament signa els convenis amb FEDA, Nord Andorrà i Mútua Elèctrica per aprofitar l’energia generada pels Arbres de vent


Escrit per: 
Agències / Foto: M.F.

El ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, ha signat aquest dilluns al matí tres convenis amb les diferents empreses d’electricitat que embrancaran a la seva xarxa els nous Arbres de vent. El conveni estipula la posada en servei, manteniment i explotació de les noves instal·lacions així com l’aprofitament de l’energia generada.

Aquestes infraestructures s’instal·laran a Canillo, Ordino, Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria, pel que s’han signat convenis amb FEDA, Nord Andorrà SA i Mútua Elèctrica de Sant Julià. El director general de FEDA, Albert Moles; el director general de Nord Andorrà, David Forné, i el president del consell d’administració de Mútua Elèctrica de Sant Julià, Joan Albert Farré, han estat els encarregats de signar el conveni en representació de les diferents empreses.

D’aquesta manera, el Govern instal·larà els Arbres de vent i n’assumeix les despeses de subministrament i instal·lació, inclosos els fonaments, les canalitzacions d’embrancament a la xarxa, les arquetes i el cablejat de les canalitzacions. Per la seva banda, les empreses són les que decidiran el lloc, forma i procediment d’embrancament a la xarxa elèctrica, tindran cura de la conservació de la infraestructura i en faran les inspeccions necessàries. En cas d’avaria o desperfecte, serà el Govern qui realitzi les reparacions, modificacions o substitucions que facin falta.

En el conveni es deixa també per escrit que el Govern aporta gratuïtament a FEDA, Nord Andorrà i Mútua Elèctrica l’electricitat produïda pels Arbres de vent i que el text té una vigència indefinida.

El ministre d’Ordenament Territorial ha recordat que és previst que el projecte, que va ser la proposta guanyadora de la segona edició del Pressupost Participatiu, estigui enllestida a mitjans del mes de febrer. La dotació final dels Arbres de vent ha estat de 344.000 euros.

Ordenament
convenis
FEDA
Nord Andorrà
Mútua Elèctrica
arbres de vent

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte