Diari digital d'Andorra Bondia

Ordino aprova el reglament de sistemes de compensacions


Escrit per: 
Redacció

Ordino aprovarà, en la sessió de consell de comú d’avui, el reglament de sistemes de compensacions, després d’haver rebut la setmana passada les aportacions de la Plataforma Sindical de Treballadors Comunals.

Tot i que la junta de govern de la corporació va aprovar el text abans de rebre les esmenes, la cònsol menor, Consol Naudí, va explicar que es passarà el redactat amb les modificacions proposades per millorar la normativa.
La mandatària comunal va admetre que “quan va venir el sindicat, el text ja havia passat per junta”, perquè, tot i que la reunió amb la plataforma havia de ser el dia abans de la junta de govern, finalment no va ser possible per una qüestió d’agenda. En aquest sentit, Naudí va explicar que “fa dos mesos que els funcionaris tenen el text” i va matisar: “Donada la falta de representants dels treballadors, vam començar a parlar amb els caps de departament i se’ls va explicar als que més els afectava.”
Sobre aquesta qüestió, i després que una seixantena d’empleats del Comú van anunciar la intenció de crear un sindicat a principis del 2011, la cònsol menor va apuntar que “si els treballadors s’organitzen serà més fàcil, ja que tenir un interlocutor facilita la feina i serà millor per al Comú”.
Naudí també va avançar que la regulació de la flexibilitat horària no s’inclourà en aquesta normativa, sinó en una ordinació més genèrica sobre la funció pública, i va explicar que no s’ha establert que les guàrdies localitzables siguin de 24 hores, com a la capital, perquè “hi ha departaments que no ho necessiten”. Sobre aquesta qüestió, la cònsol menor va argumentar que “no es pot comparar Andorra la Vella amb Ordino”.

De dotze a deu consellers
Pel que fa a la resta dels punts de l’ordre del dia de la sessió de comú que se celebra avui a les onze del matí, la corporació proposarà la reducció del nombre de consellers de dotze a deu per millorar la racionalització i l’eficàcia dels recursos públics. L’ens local també preveu aprovar definitivament el Pla d’ordenació i urbanisme de la parròquia (POUP), amb la modificació dels límits de diverses unitats d’actuació.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte