Diari digital d'Andorra Bondia

Ordino constitueix les comissions amb la presència de l'oposició en totes elles


Escrit per: 
Agències

El Consell de Comú d'Ordino ha aprovat aquest dijous la creació de les comissions permanents que treballaran diferents temes i la designació dels seus membres.

Destaca en aquest sentit la presència dels consellers de l'oposició en totes elles, com a mostra de la 'bona sintonia' amb què inicien ACO i CD'O el mandat, segons han indicat el cònsol major, Ventura Espot, i el cap de l'oposició, Enric Dolsa. D'altra banda, Dolsa ha explicat que han refusat prendre part de la Junta de Govern com els havia proposat la majoria perquè consideren que ha de governar qui ha guanyat les eleccions.

L'oposició tindrà representació a totes les comissions permanents del Comú d'Ordino. Així ho ha decidit el consell aquest dijous en la seva primera sessió d'aquest 2012, amb l'objectiu de mantenir una 'claredat i transparència total' entre la majoria i la minoria, segons ha indicat el cònsol major, Ventura Espot.

Tot i que des d'ACO es va oferir a CD'O formar part també de la Junta de Govern, el cap de l'oposició, Enric Dolsa, ha explicat que ho han refusat perquè 'pensem que està feta per al Govern, és a dir, per qui va guanyar les eleccions'. A partir d'aquí, ha dit Dolsa, 'podem consensuar el que considerem'. Per la seva part, Espot ha valorat aquesta decisió com una mostra de confiança cap al seu equip, tot i mantenint que 'l'oposició estarà expectant vigilant el que fem malament'.

Ambdues parts han considerat que el mandat ha començat amb 'bona sintonia', una situació que esperen i volen mantenir, ja que com ha afirmat el representant de CD'O 'treballarem pel bé de la parròquia i el millor és fer-ho amb bona sintonia'. A més, Dolsa ha afegit que la campanya es va acabar el 3 de desembre i el 4 l'electorat va posar a cadascú on volia que fos. Per tant, ha assegurat que faran una oposició amb el màxim de responsabilitat, 'el que no vol dir amb el màxim d'agressivitat'.

Pel que fa a la composició de les comissions, el cònsol major ha explicat que hi ha consellers nous però la distribució d'aquests grups de treball és manté com en el darrer mandat. Així, s'estableixen les comissions de Finances, Administració i Comunicació, Obres i Urbanisme, Turisme i Esports; Manteniment, Serveis i Circulació; Agricultura i Medi Ambient; Educació, Cultura i Joventut; Benestar Social, Camp de neu Ordino – Arcalís i la comissió mixta de Límits parroquials. En el cas d'aquestes dues últimes, Espot ha explicat que ja existien però que la primera actua en el marc de la societat que gestiona el domini, Secnoa; i la segona està formada per consellers i particulars per treballar en els límits entre la Massana i Ordino i Canillo i Ordino però no necessita un control del Comú regular.

Així, el cònsol major, Ventura Espot, exercirà de titular de la comissió de Camp de neu- Ordino Arcalís, d'Obres i Urbanisme i de la comissió mixta de Límits parroquials; per la seva part, Jordi Ordoñez serà conseller de Finances; Gemma Riba serà la responsable d'Educació, Cultura i Joventut; Ludovic Albós d'Administració i Comunicació; Bartumeu Gabriel serà conseller de Turisme i Esports; Patric Simon de Manteniment, Serveis i Circulació; Miquel Pujal d'Agricultura i Medi Ambient, i Lucia Muñoz de Benestar Social.

També s'ha acordat aquest dijous la designació dels membres representants a la Mancomunitat del Comú i dels Quarts per explotar els serveis de la parròquia. Malgrat que els seus estatuts indiquen que hi ha d'haver dues persones de la Junta de Govern, en aquest cas Patric Simon i Ventura Espot, el consell ha decidit que es convidarà formalment als membres de l'oposició a participar en les sessions d'aquest òrgan.

Per últim, s'ha nomenat a Zita Barrio com a secretària general i a Joaquim Anglada com a interventor. Ambdós han jurat i han pres possessió del seu càrrec en aquesta primera sessió de l'any.

El cònsol major, Ventura Espot, ha valorat molt positivament la implicació i la dedicació dels nous consellers, que s'han ofert per fer el màxim nombre de reunions i només han trobat alguns problemes pel que fa als horaris de les trobades de les comissions.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte