Diari digital d'Andorra Bondia
El cònsol major d'Ordino, Josep Àngel Mortés.
El cònsol major d'Ordino, Josep Àngel Mortés.

Ordino redueix les unitats d’actuació i separa els terrenys de Casa Rossell


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

El Comú d’Ordino ha aprofitat la revisió del Pla d’ordenació i urbanisme parroquial (POUP) per separar tots aquells terrenys i propietats de Casa Rossell de les diferents unitats d’actuació de les quals formaven part per facilitar, d’aquesta manera, el desenvolupament de les unitats si així ho decideixen els propietaris implicats.
Així ho va confirmat el cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, que va precisar que la decisió de separar de les unitats d’actuació aquells “terrenys i propietats més importants” de Casa Rossell, que pertanyen a Govern,  respon al fet que “l’executiu en una unitat d’actuació difícilment es posaria d’acord amb la resta de propietaris per construir”. 
A més a més, i també en la línia de poder facilitar el desenvolupament de les unitats d’actuació del POUP, el cònsol ordinenc va explicar que s’ha apostat per mirar de fer unitats més reduïdes. “N’hi havia de molt grans i era molt complicat que es poguessin posar d’acord tots els propietaris”, va destacar Mortés, que va remarcar que “les que ha estat possible s’han reduït”.
El que no s’ha modificat és el percentatge de cessió obligatòria de terrenys, que el POUP vigent fixava en el 15%. “No hem reduït la cessió perquè si també reduíem les unitats d’actuació al final el Comú ens trobaríem amb petits terrenys per tot arreu, que s’han de mantenir i que no pots fer-hi res”, va destacar Mortés, que va incidir en la importància de pensar també en futures necessitats de la corporació d’obtenir terrenys, un fet que seria “complicat” en casos d’unitats d’actuació petites i, a la vegada, amb un percentatge de cessió més baix.
Així mateix, Mortés va assegurar que amb la revisió no s’ha volgut fer “una normativa més restrictiva”, però sí “una de més adequada a l’entorn que ja tenim. En aquest sentit, el cònsol va destacar que el pla s’ha fet amb l’objectiu  “de conservar l’encant de la parròquia, però també amb la idea de facilitar que es pugui construir conservant aquest entorn”.
La revisió del POUP ordinenc es troba ja en la recta final i estarà enllestida abans de l’estiu. “No sé si aprovat definitivament, perquè un cop aprovat pel Comú s’ha de fer exposició pública, que són 60 dies hàbils que es converteixen, per tant, en 90 dies d’exposició pública”, va destacar Mortés, que sí que va insistir que el pla “està gairebé acabat” i “que només quedaran els terminis formals que s’han de mantenir”.

Ordino
unitats d'actuació
Casa Rosell
terrenys
POUP

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte