Diari digital d'Andorra Bondia
Òscar Ordeig, en una de les reunions de treball amb Salvador Illa, que impulsa de nou una fórmula de control des de l’oposició que ja va utilitzar Pasqual Maragall.
Òscar Ordeig, en una de les reunions de treball amb Salvador Illa, que impulsa de nou una fórmula de control des de l’oposició que ja va utilitzar Pasqual Maragall.

Òscar Ordeig, ‘conseller a l’ombra’ per “apretar” amb la xarxa de fibra i 5G


Escrit per: 
A.D. / Foto: PSC

Òscar Ordeig, diputat al Parlament, regidor al consistori de la Seu i primer secretari de la Federació del PSC de Lleida, Pirineu i Aran, ha estat designat per Salvador Illa com un dels membres del govern a l’ombra, és a dir, l’equip que se centrarà a fiscalitzar la tasca dels consellers de Pere Aragonés. Ordeig assumirà la tasca de controlar la gestió d’una conselleria molt àmplia però crucial en el futur desenvolupament econòmic de Catalunya, que engloba les competències en indústria i empresa, comerç i turisme i agenda digital.

D’entrada, Ordeig haurà de centrar-se en com es treballa des del govern de la Generalitat per reactivar el teixit empresarial i industrial, amb atenció a l’ús dels fons europeus que comencin a arribar. També té en cartera la missió d’“apretar molt” pel que fa a l’extensió de la xarxa de fibra òptica i la cobertura del 5G arreu del territori, segons ha explicat en unes breus declaracions al BonDia.

El diputat i regidor socialista detalla també que el mètode de treball els portarà a organitzar reunions pertot Catalunya amb membres dels sectors implicats (entitats, agents socials i col·legis professionals, entre d’altres), i a “fiscalitzar tot el que faci el conseller que tenim assignat”. Aquest equip de govern paral·lel es reunirà un cop cada quinze dies. A banda, hi haurà un grup tècnic que s’encarregarà de desenvolupar els projectes. L’objectiu polític és esdevenir “el referent del canvi a Catalunya”.

La fórmula, aquesta del govern a l’ombra, recorda el diputat per Lleida, la va posar en marxa Pasqual Maragall el 1999 i que, frontera enfora, també s’utilitza de manera habitual en la vida política del Regne Unit.

D’altra banda, el fins ara president de Ferrocarrils de la Generalitat, Ricard Font, ha estat nomenat nou secretari general del departament de Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori, segons va informar Ràdio Seu. La nova conselleria l’encapçala Jordi Puigneró, que des d’ara és el vicepresident del govern, en substitució del nou president, Pere Aragonès, i seguirà liderant les polítiques de noves tecnologies, a més de dirigir també Territori, que fins ara gestionava el ja exconseller Damià Calvet, segons la ràdio municipal.

òScar Ordeig
‘conseller a l’ombra’
“apretar”
xarxa
fibra
5G

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte