Diari digital d'Andorra Bondia

Òscar Ribas tindrà encomanada la tasca d’avançar en la relació amb la UE


Escrit per: 
Redacció


El Consell de Ministres va decidir aquest dimecres nomenar l’excap del Govern, Òscar Ribas, com a ambaixador extraordinari per a les relacions amb Europa.

El Cap del Govern, Jaume Bartumeu, va explicar que es tracta d’un ambaixador que no tindrà un destí concret i que tindrà com a missió “presidir” un equip d’experts per “avançar en la relació amb Europa”. En aquest sentit Bartumeu va afegir que es tracta d’una missió que no s’haurà de limitar només a la Unió Europea, sinó que serà extensiva a tot Europa.
El cap de Govern també va exposar que són conscients que al llarg dels quatre anys de mandat serà difícil que es pugui donar per acabada la consolidació de la relació amb Europa, però va afegir que segurament es pot deixar “encarrilada”. D’aquesta manera Bartumeu va advertir que el treball per poder arribar a un acord d’associació amb la Unió Europea serà una tasca “constant i pacient” i que òbviament no tindrà lloc en un “escenari a curt termini”.
Bartumeu va insistir en el fet que la tasca que durà a terme Ribas serà de coordinació i serà més “política que jurídica”, amb la qual cosa va negar que la tasca que dugui a terme pugui ser euiparable als dels consells d’Estat com els que estan constituïts a França o Espanya.
D’altra banda, Bartumeu va anunciar que el consell de ministres havia decidit també nomenar el ministre d’Economia i Finances, Pere López, com a president del consell d’addministració de Feda, en el què també serà present el ministre d’Ordenament Territorial, Vicenç Alay.
Pel que fa a la resta de nomenaments de secretaris d’estat o de directors dels diferents departaments, Bartumeu va exposar que ahir el consell de ministres encara estava treballant-hi, ja que va recordar que a banda dels nomenaments s’han de fer alhor els cessaments escaients. Seran especialment nomenaments lligats al Ministeri d’Interior i va concloure que es faran públics o divendres o dilluns. D’aquesta manera quedarà completada l’estructura del nou executiu.
Finalment, malgrat els membres del consell d’administració de la CASS hagin posat a disposició del Govern els càrrecs, des de l’executiu han decidit, de moment, no acceptar aquesta renúncia, tal com va afegir Bartumeu.

Bartumeu diu que cal complir els terminis
Davant la proposta d’ApC de que hi hagi una moratòria de l’increment de la cotització a la CASS, el cap del Govern, Jaume Bartumeu, va posar de manifest que “cal fer el que calgui” perquè la reglamentació necessària per al desplegament de la llei estigui enllestida a finals de l’estiu. “No desitgem una moratòria”, va concloure.
D’altra banda, el cap de Govern va exposar que tant des del consell d’administració de la CASS com des del Govern estan “preocupats” per l’evolució de la despesa i l’endeutament de la parapública. Va concloure, però, que han d’avaluar de manera conjunta les dades per analitzar a partir del mes de setembre en quin punt es troba exactament la parapública.
Bartumeu va manifestar  a més, que l’augment de la cotització a la CASS no té perquè afectar a l’activitat empresarial i va afegir que cal tenir en compte la cohesió social.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte