Diari digital d'Andorra Bondia
Roger Padreny ha participat al 'follow up meeting with Young Political Leaders' de l'OSCE-PA.
Roger Padreny ha participat al 'follow up meeting with Young Political Leaders' de l'OSCE-PA.

Padreny aposta per un Acord de Joventut entre l’OSCE i l’OSCE-PA


Escrit per: 
Redacció / Foto: PS

El conseller general socialdemòcrata Roger Padreny ha participat avui com a ponent al follow up meeting with Young Political Leaders que celebra l’OSCE-PA amb motiu del 50è aniversari de l’adopció de l’Acta final de Helsinki. Padreny ha intervingut com a representant del Consell General i ha exposat la necessitat de crear l’OSCE/OSCE-PA Youth Agreement, un Acord de Joventut que connecti els i les joves dels països membres amb la feina que es fa des d’ambdues organitzacions “per bastir la confiança cap a les noves generacions que allò que fem aquí, ho fem per millorar el seu benestar”. Un projecte que té com a objectiu incorporar les prioritats i les mesures fetes des de la joventut i per als joves a l’agenda de l’OSCE i l’OSCEPA dels pròxims anys i que alhora incloguin la perspectiva de joventut dins les futures polítiques públiques. 

Padreny ha explicat el treball consensuat que s’ha dut a terme a Andorra amb l’Acord de Joventut, aprovat el passat 15 de juliol al Consell General, i ha subratllat que la nova proposta haurà d’anar lligada amb dues que ja havia exposat prèviament, com són la creació d’un Fòrum de Joves parlamentaris i de la figura del representant especial de joventut perquè són “dos canvis estructurals bàsics i necessaris” per fer factible l’OSCE/OSCE-PA Youth Agreement. En aquest sentit, la proposta feta des de la delegació andorrana de crear un Fòrum de Joves parlamentaris ja ha estat aprovada i està en fase de desenvolupament, així com la creació del representant especial de joventut, que ja és una realitat.

El parlamentari socialdemòcrata també ha recordat el “canvi de paradigma” en les polítiques de joventut que s’està vivint i com aquest permet afavorir la participació dels joves en els processos de transformació social. Així mateix, ha destacat l’augment de la seva rellevància, ja que cada vegada és més palesa amb la quantitat de debats que es generen des de diversos organismes internacionals i que compten amb la presència i l’interès de joves amb representació institucional i de la societat civil.  

Padreny
aposta
Acord de Joventut
l’OSCE
l’OSCE-PA
OSCE
OSCE-PA

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte