Diari digital d'Andorra Bondia
Representants sindicals en una reunió anterior amb la ministra.
Representants sindicals en una reunió anterior amb la ministra.

Pallarés estudia reduccions de jornada per als serveis que quedin sense contingut


Escrit per: 
Redacció/Foto: SFGA

La ministra de Funció Pública es va reunir ahir de nou amb els sindicats de l’Administració per avançar en el pla d’optimització de recursos amb què pretén donar resposta als reajustos pressupostaris a què ha obligat la crisi sanitària. I va acabar amb un element nou sobre la taula: la possibilitat que s’apliqui una reducció de jornada als serveis o activitats que quedin sense contingut perquè les partides que hi estaven destinades s’han hagut de desviar cap a les necessitats sanitàries.

És de moment una opció, com ho és també la de reubicar aquest personal en altres departaments: “Els funcionaris han fet un gran esforç, molts s’han reubicat per cobrir baixes, reforçar serveis o exercir funcions que no eren les seves. Han fet honor a la vocació de servei públic que se’ls pressuposa”. També hi ha hagut sectors que no han hagut de treballar durant la primera etapa de l’emergència sanitària.

I és en aquests departaments –sosté– on sembla oportú plantejar-se, de cara al futur, si la reducció de jornada laboral és una opció, ni que sigui temporal.

Serà, dèiem, quan cristal·litzi el pla d’optimització que la ministra vol dissenyar a partir de l’article 22.2 de la llei de la Funció Pública, que regula la reordenació del personal de l’administració. Per això es va reunir a mitjans d’abril i per dues vegades amb els sindicats: per recollir propostes que permetin aquesta retallada de la despesa. I és d’aquí on van sortir mesures com la de renunciar a les hores extraordinàries, que assumiran els cossos especials a imitació del que ja s’ha decretat per a l’Administració general.

Altres propostes són el teletreball, que “ja teníem al cap, però que la realitat ens l’ha imposat. L’hem posat a la pràctica sobre la marxa i hem tingut bons resultats. Tant, que potser es queda. Valorarem que qui vulgui el pugui continuar fent si els respectius departaments consideren que és possible.” Les prejubilacions són una altra proposta que requerirà una mica més de temps, “però és un moment per entrar-hi”. I atenció, perquè la intenció és que la reorganització afecti “totes les entitats que depenguin dels pressupostos: agències, organismes públics, Consell General, i veurem si parapúbliques”.

Pallarés
estudia
reduccions
jornada
serveis

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte