Diari digital d'Andorra Bondia
La ministra de Funció Pública i Simplificació de l'Administració, Judith Pallarés.
La ministra de Funció Pública i Simplificació de l'Administració, Judith Pallarés.

Pallarés pacta amb els cossos especials un estalvi d’un milió


Escrit per: 
Redacció/Foto: BonDia

La ministra de Funció Pública, Judit Pallarés, i els sindicats, pacten mesures que permetran estalviar un milió d’euros. Una reducció que sortirà de les hores extra dels treballadors de cossos especials, que no es remuneraran (les realitzades entre l’1 d’abril i el 31 de desembre), i la renúncia que faran a activitats formatives (en aquest cas l’estalvi serà d’uns 500.000 euros, segons va explicar el ministre portaveu, Eric Jover). A banda de la rebaixa de despesa que es podrà fer en la compra de material. 
És el que consta al decret aprovat a l’últim consell de ministres, que recull noves mesures excepcionals aplicables en l’àmbit laboral al personal del cos de prevenció i extinció d’incendis i salvaments, del cos de banders, del cos penitenciari, del cos de policia i del cos de duana. Aquest nou text reprèn les mesures ja implementades per al cos general i el cos especial de la carrera diplomàtica. Les mesures s’han consensuat amb la comissió de personal i el consell de la policia, i són compartides pels sindicats i les associacions de treballadors, degut a la incidència excepcional en termes laborals que provoca l’emergència sanitària, segons informa el Govern. 
El decret determina que l’horari de treball del personal es flexibilitza sempre que sigui possible per facilitar la conciliació laboral i familiar, per garantir el seguiment de la feina mitjançant el teletreball en els departaments en què sigui possible i per continuar prestant els serveis necessaris establerts fins que la situació d’excepcionalitat finalitzi. 
Pel que fa a les hores extra no remunerades, l’acord sí que contempla que es podran recuperar amb temps de descans, amb un termini per fer-ho que s’allarga fins a finals de març de l’any vinent. Pel que fa a les jornades laborals que es van perdre per suspensió de l’activitat, han de ser remunerades: la meitat, com a permís administratiu retribuït, mentre que l’altra meitat el treballador públic la compensarà mitjançant un sistema d’acumulació d’hores. El decret regula, finalment, que qui tingués vacances programades durant el període de mesures excepcionals les ha de mantenir, atès que no es poden modificar les vacances previstes, excepte que hi hagi un requeriment del ministeri de Funció Pública. Un cop restablerta la normalitat, totes les vacances s’hauran de tornar a planificar. 

Pallarés
pacta
cossos especials
estalvi
milió

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte