Diari digital d'Andorra Bondia
La ministra de Funció Pública, Judith Pallarés, al congrés de Buenos Aires.
La ministra de Funció Pública, Judith Pallarés, al congrés de Buenos Aires.

Pallarés parla sobre els reptes de l'administració pública a Buenos Aires


Escrit per: 
Agències / Foto: SFGA

La ministra de Funció Pública i Simplificació de l’Administració, Judith Pallarés, participa en el 24è Congrés Internacional del Centre Llatinoamericà d’Administració pel Desenvolupament (CLAD) que té lloc a Buenos Aires fins al 15 de novembre sota el títol 'El repte de la institucionalització en l’administració pública del segle XXI'. En la jornada de treball d’aquest dijous, la ministra ha participat en el debat sobre 'La innovació pública a Iberoamèrica', i ha explicat els reptes que l’administració pública d’Andorra ha d’afrontar en el més curt termini per oferir als ciutadans un servei modern i digital. En la seva intervenció ha afirmat que "tots els Estats estem davant els mateixos reptes, així doncs compartir coneixement i experiències innovadores és de gran utilitat per tal d’agilitzar la presa de decisions en qüestions cada cop més tecnificades i complexes".

Pallarés ha remarcat que "cap canvi es pot efectuar sense les persones que l’han d’implementar i que, generar entorns de confiança amb els treballadors públics, capacitar-los i fer-los partícips dels canvis és un dels objectius que formen part de les reformes de digitalització i simplificació que Andorra vol assolir".  

Entre les accions que el CLAD du a terme, està la de recollir dades dels països membres i fer enquestes en relació amb diversos temes. El ministeri encarregat de la Funció Pública, conjuntament amb l’àrea de Polítiques d’Igualtat, va fer un treball de recerca donant resposta a un qüestionari sobre la igualtat de gènere en els nivells directius de l’administració que es va compartir amb altres països Iberoamericans a Madrid el passat mes d’octubre. Aquest treball ha impulsat un cicle de conferències sobre igualtat dins les administracions públiques que s’està duent a terme dins del Congrés Internacional de Buenos Aires.

El dia 12 va tenir lloc el Consell Directiu del CLAD, amb l’aprovació de les accions de l’organisme pels pròxims mesos i la renovació de la junta. Durant el Consell, Pallarés va tenir l’ocasió de convidar personalment als diferents membres assistents a assistir a les reunions de treball que acompanyaran la reunió de ministres de Funció Pública que Andorra organitzarà conjuntament amb Portugal i que tindrà lloc a Lisboa, amb suport del CLAD, el pròxim mes de Juny. Igualment s’ha pogut concretar amb Portugal properes reunions de treball per l’organització de la trobada ministerial. Cal destacar que Andorra forma part des del passat mes de juny del Centre Llatinoamericà d’Administració pel Desenvolupament.

El CLAD és un organisme internacional format pels ministres i representants polítics encarregats del funcionament de les administracions públiques dels seus estats membres. El CLAD treballa en el traspàs de coneixement i experiències entre els seus membres. Treballa per la formació i capacitació dels treballadors públics, elabora estudis d’experts i avaluacions de tots els aspectes vinculats a la transformació i modernització de les administracions públiques avui en dia i participa en l’organització de la reunió de ministres Iberoamericans de la Funció Pública vinculada a la Cimera Iberoamericana.

Pallarés
reptes
administració pública
Buenos Aires

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte