Diari digital d'Andorra Bondia
El ministre portaveu, Eric Jover, en la compareixença d’ahir a la tarda.
El ministre portaveu, Eric Jover, en la compareixença d’ahir a la tarda.

Partida de 800.000 € “ampliable” per al programa d’ocupabilitat


Escrit per: 
M.P.A./ Foto: SFGA

El consell de ministres va aprovar ahir el reglament del programa de foment de l’ocupabilitat per donar resposta a la desocupació que ha generat la crisi sanitària de la Covid-19.  Comptarà amb una partida de 800.000 euros, segons va informar el ministre portaveu, Eric Jover, que podrà ser “ampliable” si així cal. L’objectiu és aconseguir donar feina a les més de 1.700 persones inscrites al Servei d’Ocupació per mitjà d’entitats públiques o parapúbliques, entitats socials sense ànim de lucre i empreses d’inclusió sociolaboral que podran contractar treballadors per un període d’entre un i sis mesos. El Govern, directament o per mitjà d’una subvenció, serà l’encarregat de pagar el sou que percebran aquestes persones equivalent al salari mínim, així com les cotitzacions de la part empresarial de la CASS. El ministre va insistir que per afavorir la contractació dels inscrits al Servei d’Ocupació s’elimina el requisit d’estar inscrit durant un mínim de 45 dies per accedir als programes d’ocupabilitat. 

El programa s’haurà de sumar al pla per al sector privat que s’està elaborant i tindrà  vigència fins al 31 de desembre.

D’altra banda, Jover va comunicar que al web de Treball, s’ha habilitat un formulari perquè els empresaris puguin fer modificacions en els programes de suspensió temporal del contracte de treball o en la reducció de la jornada laboral (RJL) als quals estiguin acollits. Així, es guanyarà en eficàcia i agilitat, va dir.

La Fundació de la Cimera valora quan se celebrarà
El patronat de la Fundació Cimera Iberoamericana es va reunir dilluns passat per fer el seguiment del calendari de reunions ministerials i tècniques previstes per als pròxims mesos i que es desenvoluparan de manera telemàtica, segons va informar en un comunicat. En la mateixa reunió es van tractar les diferents possibilitats per a la celebració de la Cimera de caps d’Estat i de Govern, que es podria desenvolupar de manera telemàtica en les dates previstes o de manera presencial durant la primavera del 2021. La decisió final sobre el format de la celebració de la Cimera de caps d’Estat i de Govern queda supeditada, per una banda, a l’acord de tots els països membres de la Conferència Iberoamericana, amb els quals el ministeri d’Afers Exteriors manté comunicació de manera permanent, i per l’altra, a l’evolució de l’emergència sanitària provocada per la Covid-19. Una vegada consensuada aquesta decisió serà comunicada pels serveis de comunicació i premsa de la Fundació de la Cimera Iberoamericana i del Govern d’Andorra. 

El ministre portaveu, Eric Jover, va remarcar que en aquests moments s’estan portant a terme aquests contactes diplomàtics i que en funció de les respostes dels diferents països, la Fundació prendrà una decisió o l’altra sempre des de la intenció de trobar “la millor opció”. Demà es farà, de manera telemàtica, la conferència de directors iberoamericans de l’aigua (Codia), que debatrà sobre  l’objectiu de desenvolupament sostenible: aigua neta i sanejament.

partida
800.000 €
programa d’ocupabilitat
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic