Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la sessió del consell de comú d'Escaldes-Engordany, aquest dilluns.
Un moment de la sessió del consell de comú d'Escaldes-Engordany, aquest dilluns.

Pas endavant del comú d'Escaldes-Engordany per a la construcció de l'aparcament de la part alta


Escrit per: 
Agències / Foto: M. P.

Tot i que el comú d'Escaldes-Engordany ja va aprovar el juny del 2018 el protocol per a la creació d'un aparcament vertical de fins a 600 places a la part alta de la parròquia, durant la primera sessió de consell de comú celebrada aquest dilluns, la cònsol major, Trini Marín, ha informat que s'ha hagut de tornar a sotmetre a votació aquest protocol perquè ha patit algunes modificacions referents al dret a pas sorgida arran de les demandes dels propietaris de la zona. "Al juny se'n parlava però pensàvem que no hi hauria problema", ha dit Marín, que ha informat de la voluntat dels propietaris perquè aquesta modificació consti en aquest protocol i és per aquest motiu que "hem decidit tornar-lo a passar pel ple". Gràcies al vot a favor de tots els consellers, Marín ha declarat que la signatura es durà a terme en els pròxims dies.

Cal recordar que la cònsol ja es va comprometre a enderrocar els edificis per al nou aparcament abans d'acabar el seu mandat. En aquest sentit, ha indicat que enguany començaran aquestes obres, així com l'estudi de tots els terrenys i "les excavacions que pertoquin". El cost total de l'obra és de 10 milions d'euros, 2,5 dels quals han estat previstos al pressupost del 2019, que serviran per començar aquests passos previs. Per tant, serà el proper comú qui haurà de continuar amb aquestes obres i amb la creació de l'aparcament que compta amb un termini estimat "d'entre quatre o cinc anys".

D'altra banda, Marín també ha fet declaracions respecte al pàrquing que anirà situat a la carretera de l'Obac. En aquest cas, el consell de comú ha aprovat per unanimitat la proposta de contracte per a l'arrendament de part de la finca Cal Sec on el comú, des del 2009, ja té llogada la part de dalt d'aquesta parcel·la on hi ha col·locada una zona d'esbarjo. "A petició dels veïns vam veure la possibilitat de fer aquest nou aparcament", ha manifestat la cònsol, tot i que "els estudis ens diran en els pròxims mesos" de quantes places disposarà.

Un cop hagi estat llogada aquesta part de la parcel·la, es podrà donar inici al projecte que compta amb una dotació de 500.000 euros i un termini estimat d'acabament de l'obra de tres mesos.

L'oposició, crítica amb la vall del Madriu

La consellera del Partit Socialdemòcrata+Independents (PS+I), Cèlia Vendrell, s'ha mostrat crítica amb les decisions que s'han de prendre al voltant de la vall del Madriu. Vendrell ha transmès que "no s'està treballant en la vall", ja que el pla de gestió engegat pel comú "ha de ser més executiu i treballat". A més, ha posat en relleu que durant el 2018 el comú només es va reunir dues vegades amb la comissió de gestió per validar diferents aspectes transmesos per la directora de la vall. És per aquest motiu que Vendrell ha dit que existeix "poca voluntat de treball" per part del comú i ha lamentat la no incorporació del ministeri de Medi Ambient en aquesta comissió, que ha considerat com una obvietat la seva participació. A més, ha definit com a accions prioritàries una reunió entre tots els agents implicats per prendre decisions d'actuació, com la promoció turística.

D'altra banda, la consellera ha preguntat al comú si té previstes les actuacions que es duran a terme a les bordes de la zona, que es podrien reconvertir en allotjaments turístics. Tanmateix, també ha declarat que els cortalans han de gaudir de diferents accessos que haurien d'estar assumits pel Govern o pels quatre comuns que gestionen la vall.

Per la seva banda, el conseller de Liberals d'Andorra (L'A), Marc Magallón, ha dit que les mesures a la vall del Madriu "fa molts anys que són motiu de campanya electoral a Escaldes-Engordany". Per tant, ha argumentat que mesures com l'accés rodat a la zona "no s'han de dilatar més".

Escaldes-Engordany
construcció
aparcament
part alta

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte