Diari digital d'Andorra Bondia
El servei de la bicicleta elèctrica compartida el dia de la seva inauguració.
El servei de la bicicleta elèctrica compartida el dia de la seva inauguració.

Pel Govern, els canvis a Cicland no suposen una variació “substancial”


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Jonathan Gil

Després que l’empresa que no va resultar adjudicatària del concurs per oferir un servei de bicicleta elèctrica compartida denunciés irregularitats en els equips instal·lats, el Govern va confirmar que s’han introduït alguns canvis en el projecte. En aquest sentit, i segons va informar l’executiu, des de l’adjudicació de la concessió, el 18 d’octubre del 2017, l’empresa guanyadora (Montre, SL) ha anat “concretant el servei”, i ha traslladat a l’Administració diverses propostes per modificar alguns dels elements. 
Tal com es va remarcar des del Govern, d’aquestes peticions se’n van acceptar algunes, ja que suposaven una millora del servei, i se’n van rebutjar d’altres. Amb tot, l’executiu deixa clar que les modificacions acceptades, així com “el canvi d’algun proveïdor” no representen una alteració “substancial” del projecte inicial. En aquest sentit, expliquen que les correccions adoptades no modifiquen ni les finalitats ni les característiques bàsiques, que són principalment la de disposar d’un servei de bicicleta elèctrica compartida. Tampoc suposen una modificació del preu del contracte, subratllen. 
El Govern destaca, però, que les modificacions representen una millora important de la “fiabilitat” i la “qualitat” del servei amb relació a les dues ofertes que competien per a l’adjudicació, la presentada per la mateixa Montre, SL (que va ser l’elegida) i Etna Serveis. Així, s’assenyala que la bicicleta adoptada té ara “majors prestacions que la que es va proposar inicialment” per part de l’empresa concessionària. Alguns dels exemples que l’executiu va citar són el fet que la bicicleta incorpora ara un sistema de càrrega per inducció (sense contacte de càrrega amb els ancoratges de l’estació). Això, indiquen, millora la fiabilitat i la robustesa del sistema, ja que, en estar fet amb acer inoxidable i adaptar-se a qualsevol terreny sense necessitat de construir una plataforma plana, s’adequa millor a les condicions adverses que els sistema inicialment presentat per Montre, SL.
Cal recordar que l’empresa no adjudicatària del concurs considera que aquests canvis suposen una nova irregularitat en el projecte. D’aquesta manera, va denunciar que els equips instal·lats per la concessionària són totalment diferents respecte dels proposats en l’oferta amb què va guanyar l’adjudicació i això significa, per tant, un “incompliment del concurs”. Segons exposa l’empresa no concessionària, el guanyador ha canviat de proveïdor (abans era Clean Energy Planet i ara és Era Faraday), les bicicletes són diferents així com el software, el punt d’estacionament i el pla de negoci. Tenint en compte que l’oferta va ser valorada per una proposta diferent, considera que la puntuació que va obtenir en aquell moment hauria de ser zero. També indica que el pressupost de l’equipament que ha acabat instal·lant Montre, SL pot suposar un 50% menys de la inversió estimada en un inici, tenint en compte que el material utilitzat finalment és més barat. Cal recordar que Etna Serveis ja va dur l’adjudicació del projecte de bicicleta elèctrica compartida a la Batllia per desacord amb el resultat del concurs.
El servei es va posar en marxa a finals de juny i la previsió era que estigués plenament operatiu a inici o mitjans de juliol. S’han instal·lat una quinzena de punts de càrrega a tot el país i hi haurà una cinquantena de bicicletes en funcionament.

 

Govern
canvis
cicland
variació
substancial
no suposen

Compartir via

Comentaris: 2

Comentaris

Cicligate, tu presenta el que vulguis i despres fes el que et doni la gana Vergonyós
Em sembla increíble i vergonyos que un govern que se suposa que ens representa a tots ens faci sentir a gran part de la población diferencies entre ciutadans. Se suposa que hauria d’haber Neutralitat i el que ens hauria d’importar es el be del país. De totes maneras el que no pot ser, és que en algun concurs et deixin modificar o adjuntar fora de plaç documentació i a uns altres concursos no.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte