Diari digital d'Andorra Bondia

Pere López vol obtenir les conclusions de l’auditoria de revisió dels comptes dels clients de BPA


Escrit per: 
Redacció / Foto: M.T.

El conseller general del Partit Socialdemòcrata (PS) Pere López ha tramitat a Sindicatura una demanda d’informació mitjançant la qual espera poder accedir a les conclusions de l’auditoria de revisió de comptes de BPA realitzada per PricewaterhouseCoopers (PWC). La petició s’emmarca dins la voluntat de transparència que, des de la formació, sempre s’ha demanat a l’hora d’afrontar l’afer.

El també president del grup parlamentari mixt ha fet arribar aquest dimarts la petició a Sindicatura. En concret, demana que se li faciliti el document amb les conclusions de la revisió efectuada per l’auditoria americana. En cap cas, ha puntualitzat López, es demanen dades detallades sinó “les principals conclusions”.

El conseller general del PS ha recordat que des de la formació sempre s’ha donat suport al procés de resolució emmarcat en la Llei de l’AREB, text que “en un moment de molta tensió i malgrat el poc temps que vam tenir per analitzar-lo vam votar favorablement per sentit d’Estat”.

Malgrat això, López ha advertit que “això no exclou que la nostra feina de control parlamentari ens obliga a aportar el màxim de llum al debat”. En aquest sentit, el polític socialdemòcrata té clar que els resultats de la revisió de comptes és  “un element essencial per entendre què va passar”. Al seu entendre, “és necessari conèixer les principals conclusions d’aquesta auditoria que tants diners ha costat, per transparència i per aportar llum a què ha succeït”.

El parlamentari ha fet un símil per fer entendre millor quina és la postura del PS. “Hi ha hagut un incendi que hem pogut apagar sense víctimes majors, si finalment s’obté una bona resolució de la qual sembla que estem més a prop, però cal igualment saber per què es va produir i si la manera com s’ha extingit és la correcta”, ha explicat.

 

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte