Diari digital d'Andorra Bondia
El Consell General donarà el vistiplau al text dels esports electrònics en la sessió del 29 d'abril.
El Consell General donarà el vistiplau al text dels esports electrònics en la sessió del 29 d'abril.

Permís patern perquè els menors participin en competicions d’‘e-sports’


Escrit per: 
Redacció

Perquè els menors d’edat, siguin o no jugadors professionals, puguin participar en competicions i esdeveniments d’esports electrònics serà imprescindible que comptin amb l’autorització prèvia dels seus pares o tutors legals. 

Així queda finalment explicitat en el projecte de llei d’esports electrònics després que la comissió legislativa d’Economia hagi tancat ja el debat de les esmenes presentades al text i que es transaccionés una de les esmenes presentades des de la majoria parlamentària en aquest sentit. Amb tot, el text final preveu que sigui el Govern qui, per la via reglamentària, estableixi els termes de com s’ha de portar a terme aquesta autorització.

Així mateix, la participació d’un jugador menor d’edat en una competició o esdeveniment d’e-sports sense la preceptiva autorització dels pares o tutors legals serà considerarà  una infracció lleu i serà sancionable amb una multa de fins a 10.000 euros.

La qüestió dels jugadors menors d’edat és una de les que més debat ha generat al si de la comissió que ha treballat el text. En aquest sentit, cal recordar que el text inicial entrat a tràmit per l’executiu fixava que els jugadors professionals d’esports electrònics no podien ser menors de 15 anys, una barrera que el grup parlamentari socialdemòcrata proposava elevar a 16, d’acord amb les disposicions de la Llei de relacions laborals i que, finalment, els grups de la majoria parlamentària han optat per suprimir, tot i afegir el requeriment del permís dels pares o tutors.

Precisament, des de la formació socialdemòcrata s’ha presentat una reserva d’esmena per ser discutida al ple on es debati aquest projecte de llei en què s’insisteix a situar l’edat mínima per als jugadors professionals d’esports electrònics als 16 anys, no només per un tema de la Llei de relacions laborals, sinó també perquè un menor de 15 anys es troba en una etapa d’escolarització obligatòria, que la formació “no veu compatible” amb l’activitat professional.

Encara en l’àmbit laboral, des de la majoria s’ha inclòs una disposició final al text per tal d’encomanar al Govern que en un termini de sis mesos des de l’entrada en vigor elabori un projecte de llei regulador de les relacions laborals en l’àmbit de les professions digitals.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte