Diari digital d'Andorra Bondia
Els consellers generals d’Unió Laurediana-Independents de la Massana, impulsors de la tercera via, en una sessió parlamentària.
Els consellers generals d’Unió Laurediana-Independents de la Massana, impulsors de la tercera via, en una sessió parlamentària.

Pintat aposta per un projecte present a totes les parròquies i a llarg termini


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

Els impulsors de la denominada tercera via han intensificat els contactes i el treball en les darreres setmanes per tal de bastir un “projecte sòlid”, a llarg termini i que tingui presència a totes les parròquies.
Així ho va confirmar ahir el conseller general d’Unió Laurediana-Independents de la Massana (UL-ILM)  i qui encapçalarà la llista nacional del projecte en els comicis generals del 7 d’abril vinent, Josep Pintat, que tot i mostrar-se prudent perquè encara hi ha marge de temps suficient, va assegurar que les coses “van avançant per bon camí”.
Pintat va explicar que s’han tingut contactes amb “persones que comparteixen el projecte”, que ens “reben i ens escolten”. Persones de totes les parròquies, va continuar, de “la nostra òrbita” però també “antics companys de viatge en anteriors legislatures” així com “noves incorporacions”, és a dir, persones que no han estat mai en política però que davant la situació actual s’han interessat per un projecte que, com va remarcar Pintat, vol ser “sòlid, amb visió de futur i que pugui incorporar gent nova”.
El parlamentari d’UL-ILM, grup que ha impulsat aquesta iniciativa que pretén ser una alternativa al projecte de Demòcrates per Andorra, va confirmar també que es treballa amb la voluntat que la futura plataforma “per defensar i plantejar els temes de país” que s’acabi estructurant pugui presentar candidatures territorials a les set parròquies en les eleccions de la primavera vinent.
D’altra banda, el conseller general lauredià, que no va voler posar cap termini, ja que “per ara els tempos els marca la manifestació d’aquesta tarda [ahir] i la sessió del Consell General de demà [avui] amb l’aprovació de la llei de la funció pública que no s’ha volgut consensuar amb ningú i el debat del pressupost”, va explicar que el projecte que s’està bastint “va més enllà d’unes eleccions generals o de les comunals que hi haurà al desembre” i que té “un horitzó a més llarg termini”.
I és que el projecte aposta per definir clarament quin és el model d’Estat que es vol per al país i quins recursos i quines són aquelles propostes i accions que es necessiten per tal d’assolir-lo.

Legislatura acabada i debats per marcar perfil

El conseller general d’UL-ILM Josep Pintat considera que la legislatura està totalment “esgotada” i que les sessions parlamentàries previstes, més que per debatre serviran perquè cada formació “marqui les seves posicions i poc més”. “A mitjan legislatura encara es pot pactar alguna cosa, ara ja no”, va assegurar Pintat. 
El parlamentari, que va criticar “la irracionalitat” de les darreres mesures de l’executiu “preses a correcuita”, va lamentar que no es pugui saber si els textos que hi ha a tràmit tindran “efectes positius o negatius”, tot i que es va decantar més per aquests segons tenint en compte que “quan hi havia temps les lleis que podien ser pensades tampoc ho van estar”.

Pintat
aposta
projecte
present
totes
parròquies
llarg termini

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Teniu un vot Compromés! Molts ànims!

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte