Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la reunió dels candidats de Terceravia amb els representants de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis.
Un moment de la reunió dels candidats de Terceravia amb els representants de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis.

Pintat comparteix amb la Cambra la “necessitat” d’un aeroport nacional


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

El candidat a cap de Govern de Terceravia, Josep Pintat, acompanyat dels números dos de la llista nacional, Joan Carles Camp, i de la territorial d’Escaldes-Engordany, França Riberaygua, es va reunir ahir amb els representants de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis (CCIS) encapçalats pel seu president, Miquel Armengol, i la directora, Pilar Escaler, amb qui va coincidir en la “necessitat” que Andorra pugui disposar d’un aeroport dins el seu territori.
Així ho va explicar Pintat a la sortida de la trobada, que va servir també perquè els candidats de Terceravia exposessin el seu programa, quan va assegurar que “compartim amb la Cambra que una infraestructura d’aquestes característiques al país seria del tot necessària i vital per al futur del mateix”.
I és que el tema de les connexions, tant internes com externes, va centrar part de la reunió. Així, Pintat, que va remarcar que a nivell intern “cal que s’acabi d’una vegada per totes el vial de Sant Julià en la seva totalitat”, ja que “no es pot continuar torturant els nostres ciutadans i la gent que ens visita com ha fet el Govern de Demòcrates aquesta última legislatura”, va destacar també la “bona sintonia” quant a l’estudi de la possibilitat d’una connexió fèrria amb França.
En aquest sentit, el candidat de Terceravia, que va admetre que “no són propostes senzilles tot i que el futur d’Andorra passa per aquí”, va destacar que l’avaluació d’aquesta connexió es podria fer en el marc de les negociacions amb la Unió Europea.
Interpel·lat sobre l’heliport, infraestructura que no figura al programa electoral de la formació, Pintat va posar aquest projecte com a exemple de la “improvisació absoluta” que ha marcat tota la legislatura. Així, el candidat de Terceravia va incidir que “abans de crear neguits a la gent i de fer volar coloms”, el primer que calia “és poder tenir el control de l’espai aeri”, qüestió que “es desenvolupa via legislació”, ja que “avui dia no volen ni els coloms ni els heliports, ni vola res perquè no pot volar”. Pintat, que va lamentar que es maregi tant la gent amb “invents” com el Patapou, la Comella i ara Tresoles, va insistir que calia començar per aquí i que sense això “difícilment es pot creure que sigui d’interès nacional”. I és que per Pintat, “el tema de l’heliport el que ha estat és una presa de pèl nacional”.
En la trobada es van posar de manifest les “inquietuds” que hi ha “avui dia al país” en temes com “la forma com s’estan portant les negociacions amb la UE”, moltes “qüestions de desplegament del marc fiscal” i d’un “excés” de lleis. Els candidats de Terceravia van explicar també les seves propostes fiscals, que els responsables de la CCIS “van trobar interessants i encertades”, segons Pintat.

Drets dels infants
D’altra banda, els candidats número dos i tres de la llista nacional, Joan Carles Camp i Ruth Vila, es van reunir ahir amb la directora d’Unicef, Marta Alberch, amb la voluntat de conèixer les inquietuds i les propostes de l’ONG amb relació als infants del país i de presentar el programa de la formació.
Camp va explicar que el programa de Terceravia no inclou un apartat específic que reculli accions adreçades als infants, sinó que les propostes es fan transversalment en les diferents seccions del programa, ja que totes les accions d’un govern afecten la vida dels infants en àmbits com són l’educació, la sanitat, l’esport, la família, el benestar, la integració, el medi ambient i la mobilitat, entre d’altres.
“Terceravia som sensibles als temes relacionats amb els drets i el benestar dels infants, i la nostra proposta passa per fer polítiques d’Estat i un pacte amb la resta dels grups polítics”, va destacar Camp, que va recordar el “suport parlamentari” la passada legislatura a textos com la Llei dels drets dels infants i adolescents i la Llei de responsabilitat penal per a persones menors d’edat.
Camp i Vila van recollir les demandes de la representant d’Unicef en el sentit d’elaborar el Pla nacional d’Infància, establir partides prioritàries per a la infància als pressupostos del Govern, promoure la participació d’infants i d’adolescents a totes les administracions i incrementar la inversió per ajuda al desenvolupament per tal que arribi al 0,7% efectiu. Alberch també va plantejar als candidats aspectes com la necessitat que els drets dels infants formin part del currículum educatiu, d’ampliar a sis mesos el permís de lactància retribuït, d’incrementar l’edat legal del matrimoni, de treballar en la prevenció de qualsevol tipus de violència envers els infants i de crear un Observatori de la infància conjunt entre Unicef, el CRES i el Govern.

Pintat
comparteix
cambra
necessitat
aeroport
nacional

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte