Diari digital d'Andorra Bondia
Terceravia va triar el Centre Cultural i de Congressos lauredià per fer el míting central de la campanya ahir a la nit.
Terceravia va triar el Centre Cultural i de Congressos lauredià per fer el míting central de la campanya ahir a la nit.

Pintat diu que Terceravia és “l’opció de govern” i DA, L’A i PS “són el mateix”


Escrit per: 
Redacció/Agències / Foto: Jonathan Gil

“Som l’opció de govern”. Així va definir la candidatura de Terceravia Josep Pintat. I ho va fer a la parròquia laurediana, en el míting central de la campanya, que va reunir 350 persones. En un escenari amb dos cartells amb els eslògans Volem garantir el futur dels joves i Volem recuperar l’Estat del benestar, Pintat i el candidat territorial de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral, van demanar l’acabament del vial, la poten ciació de la universitat, el consens per l’acord d’associació amb la Unió Europea i van apostar per Naturlandia com un pol d’atracció.

Pel que fa a DA, Liberals i PS, Pintat va afirmar que “són el mateix”. El candidat a cap de Govern, molt aplaudit pels assistents des que va arribar al Centre Cultural i de Congressos, va voler transmetre un missatge positiu d’esperança i de futur. “Vull que els lauredians se sentin motivats per votar-nos”, va dir. Va insistir en la fragilitat del país. “Hem d’actuar amb cura i no podem improvisar. Però per sobre de tot, no podem fer-ho d’esquena a tots vosaltres.” La candidata laurediana Carine Montaner, per la seva banda, va explicar que Terceravia aposta pel sector primari i la seva diversificació, “que és un dels pilars històrics i actuals de l’economia andorrana”. L’acte va acabar amb tots els candidats nacionals i territorials a l’escenari amb els aplaudiments d’un públic entre el qual hi havia l’excap de Govern  Albert Pintat; l’exministre d’Economia Ferran Mirapeix; els exconsellers generals Carles Verdaguer i Marc Pintat o l’exraonador del ciutadà Ricard Fiter.
El sector primari va centrar algunes de les compareixences dels candidats de Terceravia. Així, el cap de la llista de Terceravia+Unió Laurediana+Independents a Sant Julià de Lòria, Josep Majoral, va declarar que “cal ajudar clarament el sector tabaquer en la seva reconversió”, perquè l’acord d’associació l’afectarà. En aquest sentit, va apuntar que les bordes i cortals es podrien convertir en cases de turisme rural. També va proposar cultius alternatius com el del nabiu, amb el qual ja s’han fet proves, i la mel. En aquest sentit, el candidat a Escaldes-Engordany, Josep Pubill, va dir que Terceravia proposa crear un departament d’investigació a la Universitat d’Andorra per crear nous cultius que siguin rendibles.
D’altra banda, la candidata de Terceravia a Escaldes-Engordany, França Riberaygua, es va referir a les polítiques relacionades amb l’esport i va dir que la formació potenciarà l’esport des de la base, i ajudarà els esportistes que destaquin en totes les especialitats. També va  avançar que prestaran una especial atenció al turisme esportiu, que és molt respectuós amb la natura i que potenciaran “la creació d’un centre d’alt nivell d’entrenament d’alta muntanya”.

Pintat
Terceravia
opció
Govern
DA
L’A
PS

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

L'encarregat del desastre anomenat Naturlandia, el pufo mes gran de la historia de Sant Julià, diu que ELL és la millor opció de govern??

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte