Diari digital d'Andorra Bondia
El líder de Terceravia, Josep Pintat, recorda que en unes eleccions s’hi pot participar sent candidat i també votant.
El líder de Terceravia, Josep Pintat, recorda que en unes eleccions s’hi pot participar sent candidat i també votant.

Pintat manté que a la formació li toca reestructurar-se i que el camí continua


Escrit per: 
M.S./ Foto: Facundo Santana

Terceravia i Unió Laurediana no seran presents als comicis generals del 2 d’abril vinent però això no vol dir, com apunten alguns, que la formació desaparegui i no pugui tornar a la primera línia política en un futur més proper que llunyà tenint en compte que al desembre hi haurà les eleccions comunals. 

Si més no així ho creu el líder de Terceravia, Josep Pintat, per qui després d’una decisió “complexa i dura”, com ha estat la renúncia a presentar candidatures en les eleccions generals, al partit li toca ara “reestructurar-se, tornar a treballar i el camí continua”. I en aquesta línia, es va mostrar convençut que l’aturada d’ara segurament servirà per “encarar les coses d’una altra manera” i “potser sigui positiva, ja que tothom haurà  de fer una reflexió de cara al futur”. I en aquesta línia, i després de recordar que cada parròquia “té les seves particularitats”, va defensar la necessitat que en l’actual sistema de partits hi hagi com fins ara les estructures més territorials i les de caràcter nacional.

I és que després de dues legislatures “molt complexes” en què la formació ha fet propostes i ha col·laborat per tirar endavant el país, Pintat considera que “acabada la pandèmia hi ha hagut cert alliberament i la gent ha seguit més i s’ha centrat en les seves activitats”. A la vegada, i després d’un fet poc habitual i “simbòlic” com és que el Consell General, en la sessió del 31 de gener passat, “donés la legislatura per tancada perquè havia acabat la feina”, el líder de Terceravia considera que hi ha hagut també “cert desencantament”.

Pintat, que va remarcar que “a unes eleccions s’hi pot participar de moltes maneres, ja sigui anant a votar o fent de candidat”, va afirmar entendre que “en el moment d’eleccions i llistes tot són noms i cops de colze”, si bé va insistir que “al final el que compta és el que vas a fer”, un aspecte que no tothom sembla tenir clar.

Quant al què passarà amb els votants de Terceravia i Unió Laurediana, Pintat va destacar que “cap partit té una bossa de vots, sinó que cada elector té el seu vot i l’exerceix com vol en cada moment”, i es va mostrar convençut que és el mateix que passarà en aquests comicis, on “els electors escolliran els nous electes” i on s’ha de veure “amb el màxim respecte”.

En aquesta línia, Pintat va defensar que els prop de 30.000 electors censats de cara al 2 d’abril “mereixen propostes sòlides i consolidades per al futur i els reptes que té Andorra”.

D’altra banda, Pintat, a qui el cap de Govern va lloar dilluns i va definir com un “interlocutor lleial” i com un “gran polític”, va agrair les paraules de Xavier Espot, que fins i tot va arribar a  assegurar que acudiria a ell en  moments de dubtes i dificultats, i va destacar que quan un “ha viscut intensament la política, i la porta a dins, no la deixa mai” malgrat que hi hagi moments, com el present, en què “un ha de ser conscient del que ha de fer”.

Així mateix, el líder de Terceravia va voler agrair públicament també la tasca dels parlamentaris que l’han acompanyat aquests darrers vuit anys al Consell General, com és el cas de Joan Carles Camp i Oliver Alís, aquesta darrera legislatura, i també de l’ara cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral, en l’anterior.

Pintat
Terceravia
Unió Laurediana

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte