Diari digital d'Andorra Bondia
El conseller general d’UL-ILM i president del grup mixt, Josep Pintat, durant la seva intervenció ahir al programa ‘La Rèplica’.
El conseller general d’UL-ILM i president del grup mixt, Josep Pintat, durant la seva intervenció ahir al programa ‘La Rèplica’.

Pintat planteja una pausa legislativa tot i que suposi deixar lleis al calaix


Escrit per: 
Redacció/Foto: RTVA

El conseller general d’Unió Laurediana-Independents de la Massana i president del grup mixt, Josep Pintat, es va mostrar ahir partidari de fer una pausa legislativa malgrat que comporti que alguns dels projectes de llei que es troben a tràmit parlamentari acabin quedant al calaix.
I és que el parlamentari va admetre que la càrrega de lleis a tràmit, que va xifrar en una trentena, i la seva importància  quan s’acosta el final de la legislatura suposen una “tasca molt feixuga”. 
En aquest sentit, el conseller general d’UL-ILM, que va avançar que presentarà esmenes al projecte de llei de modificació de la Llei qualificada de transferències per corregir-ne els “errors de tècnica legislativa”, va assegurar no entendre per què textos com les proposicions de llei qualificada de relacions laborals, qualificada d’acció sindical i patronal i qualificada de mesures de conflicte col·lectiu,  així com el projecte de llei de la funció pública es presenten en aquests moments de la legislatura. Així mateix, Pintat va destacar també textos legislatius per donar compliment a l’Acord Monetari que han d’entrar properament, com el de criteris de solvència i el del codi bancari, lleis que no faran res més que “afegir més tensió a una màquina en un moment en què som a prop d’una escomesa electoral”.
A més, Pintat, que va fer aquestes manifestacions al programa La Rèplica d’Andorra Televisió, va remarcar, en el cas de les lleis relatives al sector financer, la seva “transcendència brutal” en un moment en el qual precisament la plaça financera “necessita tranquil·litat”.
D’altra banda, i després de la proposta de la CASS per incrementar les cotitzacions, Pintat va incidir en la importància que es defineixi “una política fiscal clara i nítida” i que es posi “ordre” en tota aquesta qüestió, ja que l’existència d’una política fiscal efectiva és cabdal per poder desenvolupar el model d’inversió estrangera.
En aquesta línia, el conseller general d’UL-ILM va insistir en la importància de determinar,  primer de tot, les necessitats de despesa de l’Estat i, a partir d’aquí, actuar en conseqüència. Així, el president del grup mixt, que va assegurar entendre que la CASS vulgui augmentar les cotitzacions tot i que va dir que “ha de tenir un topall”, va remarcar que cal fer una reflexió i dir si es vol incrementar la fiscalitat directa o la indirecta, ja que les dues coses no poden ser.
El parlamentari va demanar també una reflexió, un replantejament i una estratègia de cara a les negociacions amb la Unió Europea per a l’establiment d’un acord d’associació. En aquest sentit, Pintat va recordar que fins ara Andorra s’havia anat acostant progressivament a la UE i va lamentar que ara, amb l’acord d’associació, es plantegi “un tot o res”.
Així, el parlamentari, que va celebrar que el cap de Govern digués que la part del tabac es tancarà bé, va incidir en el fet que l’acord d’associació va molt més enllà de les mercaderies i del tabac i que de les implicacions de les altres qüestions no se’n ha parlat. En aquest sentit, Pintat va alertar de totes les obligacions que caldrà assumir amb aquest acord i va assegurar que “Andorra no està en condicions d’assumir tot el que li ve a sobre”.

 

Pintat
planteja
pausa
legislativa
lleis al calaix
deixar

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte