Diari digital d'Andorra Bondia
El conseller de Liberals d’Andorra al Comú d’Andorra la Vella, Víctor Pintos.
El conseller de Liberals d’Andorra al Comú d’Andorra la Vella, Víctor Pintos.

Pintos rebutja ser candidat perquè el plantejament és de “submissió”


Escrit per: 
M.S.C./M.S. / FOTO: J.G.

El conseller liberal al Comú d’Andorra la Vella, Víctor Pintos, ha rebutjat ser candidat a la llista conjunta amb DA i SDP per a les pròximes eleccions comunals perquè “l’esquema de funcionament” que s’ha tancat no és el que tenia previst. Així, indica que “una cosa és estar en un plantejament de coalició i una altra de submissió”. 

La qüestió és que el polític apostava per traslladar el pacte del Govern al Comú, però això no ha estat així. En aquest sentit, defensava que els liberals ocupessin el número dos de la candidatura per tal de poder tenir alguna “prerrogativa” en la presa de decisions. El fet de tenir el número 4 no ofereix la possibilitat d’actuar amb prou poder per fer de contrapunt, cosa que veia saludable. Davant de tot plegat, argumenta que l’opció que s’ha pres és la millor per als dos partits per reforçar el Govern, però és una solució “pitjor” per a la parròquia, ja que amb una coalició hauria funcionat millor, diu. Pintos afirma que ha pres aquesta decisió per principis, perquè es deu a la gent que el va votar, a la qual creu que no els faria cap il·lusió que anés a la llista de Conxita Marsol per fer “acompanyament” a les decisions dels cònsols, que són de DA. Així, va voler deixar clar que no es “belluga per la cadira”. Pintos va confirmar, però, que seguirà al partit i farà campanya.
D’altra banda, Units per al Progrés i Demòcrates (UP+DA) van tancar ahir al migdia el tàndem per intentar revalidar el Comú d’Encamp, que estarà format per l’actual consellera de Circulació, Aparcaments i Via Pública, Laura Mas, i per l’encara president del consell d’administració de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS), Jean-Michel Rascagneres, segons van avançar fonts d’UP+DA i van confirmar posteriorment des de l’executiva de Demòcrates després de validar els dos candidats. Pel que fa a la possibilitat de pacte amb Liberals d’Andorra, les fonts consultades van explicar que un cop definits els caps de llista es mantenen obertes les converses i van deixar en mans de Mas i Rascagneres la decisió final sobre els candidats que pogués proposar L’A.

 

eleccions comunals
Víctor Pintos
UP-DA
Laura Mas
Jean-Michel Rascagneres
liberals

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte