Diari digital d'Andorra Bondia
El diputat portuguès Paulo Pisco
El diputat portuguès Paulo Pisco

Pisco defensa una representació consular portuguesa “més digna”


Escrit per: 
M.P.A.

El diputat al parlament portuguès del Partit Socialista, Paulo Pisco, considera que la representació consular al Principat ha de tenir “més dignitat” diplomàtica, per l’important nombre de portuguesos que resideixen al país. Al seu parer, no s’hauria hagut de tancar l’ambaixada de Portugal a Andorra i considera que “el cònsol honorari hauria de treballar més per cohesionar la comunitat portuguesa”, tant a nivell intern com en relació amb els altres ciutadans que viuen al país.

Pisco va aprofitar dilluns al matí, últim dia de la seva estada a Andorra –hi era des del divendres dia 5 de gener–, per entrevistar-se durant poc més d’una hora amb la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach. En el transcurs de la conversa, el diputat va incidir en la necessitat de continuar la cooperació bilateral entre els dos països, sobretot a nivell cultural. En aquest sentit, va manifestar-li el desig que l’organització per part d’Andorra de l’Assemblea Iberoamericana del 2020 hi contribueixi. 

Una altra petició de Pisco a la titular d’Afers Exteriors va ser la de fer un cens per saber quants ciutadans descendents de portuguesos hi ha a Andorra. Una demanda que Ubach va recollir i es va comprometre a estudiar. Pisco també va traslladar a la ministra la “preocupació” de la comunitat portuguesa per poder tenir la doble nacionalitat i per la possibilitat de tenir dret a vot a les eleccions comunals. També va mostrar el seu suport i disponibilitat per contribuir a reforçar els llaços de cooperació i ajuda mútua entre els dos països. El diputat va comentar a la ministra altres qüestions, com ara l’acostament d’Andorra a la Unió Europea a través de la negociació de l’acord d’associació.

Preguntat sobre com percep els residents portuguesos al país, Pisco va dir que “se senten molt bé, tenen la meitat del seu cor a Portugal i l’altra meitat a Andorra”, i consideren que la integració és molt important. En aquest sentit, fa seves les paraules del cap de govern, Antoni Martí, sobre la importància dels immigrants per al desenvolupament social i econòmic del país.
Dissabte, el diputat va mantenir diversos contactes amb la comunitat lusa a Andorra.

PORTUGAL
residents portuguesos
vot residents
abaixada Portugal

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Un pais tant petit no pot tenir doble nacionalitat, inclùs Alemania té fortes restriccions per evitar la doble nacionalitat... Altres exemples són: Suïssa, San Marino, Lienchestein...

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte