Diari digital d'Andorra Bondia
Imatge d'arxiu de la part alta d'Escaldes-Engordany.
Imatge d'arxiu de la part alta d'Escaldes-Engordany.

Pla per dinamitzar el comerç de la part alta d’Escaldes-Engordany


Escrit per: 
M. P. / Foto: Facundo Santana
El Comú d’Escaldes-Engordany ha decidit contractar els serveis de la Cambra de Comerç per tal de dur a terme un pla d’acció que permeti revitalitzar el comerç de la part alta de la parròquia, concretament, de les zones compreses entre les avingudes de les Escoles, Copríncep de Gaulle i el Pessebre. Segons ha informat des de la corporació, la voluntat és que l’acord s’acabi de formalitzar els pròxims dies, avui ja ha sortit publicat l’edicte al BOPA. La corporació hi destinarà 8.360 euros i s’exposa que com que cap empresa privada andorrana presta serveis com el que es buscava i que, per tant, no escau promoure la concurrència d’ofertes, s’ha optat per una contractació directa.
 
El pla es desenvoluparà en tres fases: el treball de camp per visitar les àrees incloses, la diagnosi i proposta d’actuacions i finalment la posada en pràctica d’aquelles accions que s’hagin decidit, un punt que necessitarà la implicació del Comú però també dels privats.
 
En aquest sentit s'ha recordat que ja des de la campanya electoral, l’equip liderat per Rosa Gili havia fet menció especial de la part alta i de la voluntat de revitalitzar el comerç. De fet, aquesta era la pota que faltava completar del projecte Caldes, que fins ara s’havia centrat més en la part de recuperació del patrimoni i el vessant artístic. La voluntat de la corporació és que la dinamització es faci seguint el model “que porta en l’ADN l’equip comunal”, amb un comerç sostenible, accessible a peu i que es podria definir com a slow shopping. De la mateixa manera s'ha indicat que no s’ha notat un excessiu tancament de comerços en les zones afectades pel pla, però sí que és cert que “no se n’obren” i s’és conscient que la part alta “fa temps que perd pistonada”. Per això es volen acumular esforços en aquests espais més allunyats de l’eix comercial central, del qual s'ha remarcat que no s’oblida, però que es considera que ja funciona bé.
 
En el moment de fer la formalització de l’acord es podran establir els terminis tant per la part d’anàlisi com per a la implementació, però s'ha deixat clar que “el Comú té ganes i necessitat de posar-s’hi”, de manera que per aquella part que li toqui tirar-la endavant “empenyarem moltíssim”.
Andorra
Escaldes-Engordany
comerços
botigues

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte