Diari digital d'Andorra Bondia
Podem Andorra
Podem Andorra

Podem vol que siguin els ciutadans els protagonistes de la política


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

Més enllà de recuperar l’interès de la ciutadania per la política i aconseguir que se sentin representats, Podem Andorra, un cop ja constituït com a partit polític, aposta perquè siguin realment els ciutadans els grans protagonistes de la política.
Així ho van explicar ahir, en  la presentació oficial del partit al seu nou local de la capital, els impulsors de la formació que, segons va precisar el president, Joan Seguí, consideren el partit “una eina de treball per tenir incidència en les decisions legislatives” i per mirar d’impulsar les que siguin necessàries i canviar les que ja no responen a les necessitats de la ciutadania.
En aquest sentit, Seguí, que va avançar la intenció de la formació de ser present en les properes eleccions sigui en solitari o en coalició amb altres partits, va assegurar que la gestió política actual “se centra massa” en aspectes econòmics i monetaris i deixa de banda tots els aspectes socials.
Així, la formació està treballant en tota una sèrie de ponències que, un cop enllestides i aprovades, conformaran els fonaments sobre els quals se sustentarà el partit, i en què s’incidirà especialment en la defensa i millora dels drets socials, el desenvolupament de la llibertat sindical i tots aquells preceptes pendents del títol segon de la Constitució, i a avançar també en l’àmbit dels drets civils. 
I és que per Seguí, que també es va mostrar partidari, si es conclou que és necessari, de modificar la Carta Magna, “la vella política no està a l’altura de la ciutadania”. Per això, des de Podem Andorra s’ha contactat amb experts en diferents àmbits per anar treballant en un programa des de les diferents vessants.
Així mateix, i per aconseguir aquesta implicació dels ciutadans i fer-los partícips de les decisions que s’adopten, la formació, que manté les assemblees ciutadanes periòdiques obertes a tothom, aposta pel referèndum com un dels mecanismes de participació directa dels ciutadans en la presa de decisions. En aquesta línia, Seguí va lamentar que “els polítics només s’acosten al ciutadà en campanya electoral i després se n’obliden completament” i va qualificar aquests fets de “precarietat democràtica”.
Per això, Seguí, convençut que cal “elevar” la qualitat democràtica del país, va insistir que la gran aposta de la nova formació és aconseguir que “tot el que preocupi a la gent del carrer es pugui plasmar d’alguna manera i vagi més enllà del debat de bar”.
L’aposta perquè els ciutadans esdevinguin l’eix de la política de Podem Andorra es reflecteix també en l’organització i funcionament intern de la formació. Així, el partit tindrà una estructura bicèfala, amb una secretaria general i un consell ciutadà, que haurà d’avalar algunes de les decisions de la secretaria. A més, la formació, que s’inspira en el partit espanyol del mateix nom, treballarà també amb cercles. Seguí va explicar que la idea és que n’hi hagi un a cada parròquia que pugui anar recollint els neguits dels ciutadans i que també se’n puguin crear de temàtics per aspectes concrets que vagin sortint.
A més, Seguí, que va lamentar l’excés de burocràcia i la dilatació del procés per poder-se constituir com a partit polític, va explicar que als estatuts de la formació “s’ha inclòs un codi ètic molt sever” que han de complir tots aquells que vulguin assumir responsabilitats polítiques.

Podem Andorra
eleccions
democràcia
participació
ciutadans

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte