Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la trobada, amb la participació de l’ambaixador Àngel Ros.
Un moment de la trobada, amb la participació de l’ambaixador Àngel Ros.

Pons diu que la Trobada Cívica és “una oportunitat per teixir llaços”


Escrit per: 
M.P.A./ Foto: SFGA / J. A. Viladot

Andorra i Cuba són els dos països que participen enguany per primera vegada a la Trobada Cívica Iberoamericana que des del 2005 se celebra en el marc de la Cimera iberoamericana. La trobada, que es desenvolupa telemàticament, s'ha inaugurat aquesta tarda i continuarà durant el dia d’avui. Segons ha explicat el secretari d’estat d'Igualtat i Participació Ciutadana, Marc Pons, aquesta participació representa per al país “una oportunitat per a les entitats andorranes, actuals i futures, per teixir llaços d’unió amb l’espai iberoamericà”. I és que un dels objectius d’aquesta trobada és intercanviar experiències en l’àmbit de les entitats organitzades de la societat civil.

D’aquesta manera, les associacions de cada país que hi participa es donen a conèixer a la resta de països i posen en comú els projectes en els quals estan treballant. De fet, les entitats andorranes triades per prendre part dels treballs que continuaran avui són dues: Mexand, una associació de residents mexicans a Andorra, i Cooperand, una entitat de cooperació internacional que té projectes en alguns països de llatinoamèrica. 

Marc Pons ha inaugurat la primera jornada, juntament amb la secretària per a la cooperació Iberoamericana de la Secretaria General Iberoamericana (SEGIB), María Andrea Albán, i l’alcalde de Càceres, Luis Salaya. 

La trobada finalitza demà al vespre amb la lectura d’un manifest que precisament es farà arribar a la trobada de caps d’estat i de govern de la cimera que, segons Pons, es manté de manera presencial per a l’abril del 2021.

Pons
Trobada Cívica
oportunitat

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte