Diari digital d'Andorra Bondia
Imatge de l’embelliment de l’avinguda Meritxell.
Imatge de l’embelliment de l’avinguda Meritxell.

Preocupació de SDP pel cost dels treballs d’embelliment de Meritxell


Escrit per: 
Redacció/Foto: Comú d'Andorra la Vella

El comitè local de Socialdemocràcia i Progrés (SDP) d’Andorra la Vella va posar de manifest ahir la seva “preocupació” pel cost que tindran, prop d’11 milions d’euros, els treballs d’embelliment de l’avinguda Meritxell, unes obres “mal plantejades des de l’inici” pel que fa a l’“actitud de la majoria comunal”, que va provocar fins i tot “el boicot del Col·legi d’Arquitectes”.
Així, i a través d’un comunicat, la formació va demanar al Comú d’Andorra la Vella “que reflexioni i s’adoni que el plantejament d’aquesta obra és equivocat”, i va assegurar que “fer-ho bé serà cabdal per al desenvolupament de la capital els propers decennis”.
Per això, el comitè parroquial de SDP, que lamenta que “tot i la promesa de consultar la població no s’hagi fet cap consulta pública ni cap procés de participació ciutadana”, considera que cal retornar el projecte de l’avinguda Meritxell als arquitectes, ja que “són els professionals més ben preparats per comprendre, concebre i planificar aquest projecte en la seva globalitat”.
Així mateix, la formació critica que “tampoc s’hagi fet res per demanar el seu parer a la Federació Andorrana d’Associacions de Persones amb Discapacitat (FAAD)”, un col·lectiu d’usuaris que “hi tenen molt a dir”, i lamenta que les promeses fetes per la majoria de DA “de voler pacificar el trànsit per fer que la ciutat sigui més amable”, després de visitar algunes ciutats foranes capdavanteres en aquesta qüestió, “també hagin quedat aparcades”.
SDP reitera també el seu compromís amb l’objectiu de revitalitzar l’activitat comercial i turística de la parròquia, i encarar “seriosament” el tractament que cal donar a l’avinguda Meritxell però, a la vegada, “sense deixar de banda la revitalització dels carrers, places i avingudes que el Comú ha menystingut”. En aquest sentit, la formació insisteix en la necessitat de remodelar la rotonda de la Margineda,  així com desenvolupar un pla d’accions per millorar la qualitat de vida de Santa Coloma. 
A més, la formació es mostra partidària que s’aprofitin tots els equipaments que ja hi ha perquè Andorra la Vella es converteixi en capital del turisme d’estada, “amb una especial dedicació al suport d’esdeveniments esportius i culturals”, i que sigui també “capdavantera” promocionant “el caràcter de vila de congressos i trobades culturals i esportives internacionals”.

SDP
preocupació
cost
embelliment
Meritxell
treballs

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte