Diari digital d'Andorra Bondia
Preocupació del PS per l’impacte de l’increment dels preus públics
Preocupació del PS per l’impacte de l’increment dels preus públics

Preocupació del PS per l’impacte de l’increment dels preus públics


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

El Partit Socialdemòcrata (PS) va mostrar ahir el seu rebuig total a “tots aquests augments indiscriminats de preus públics” i va advertir del que pot comportar per a moltes famílies, ja que en certa manera és com “vetar l’accés a una sèrie de serveis públics”, un serveis que “són bàsics per a la ciutadania i per a la convivència i l’equitat en la nostra societat”.
Així ho va explicar ahir la secretària d’organització de la formació, Susanna Vela, que, acompanyada dels representants de les minories comunals de la capital, Escaldes-Engordany i Encamp, va precisar que molts ciutadans “ja han fet arribar els seus neguits” sobre aquesta qüestió al partit.
Així mateix, Vela va lamentar també que els increments dels preus públics s’hagin tirat endavant sense cap mena d’estudi sobre el cost real dels diferents serveis i únicament amb un estudi sobre el que l’increment pot suposar per a les arques comunals.
Dolors Carmona va recordar alguns dels increments que hi ha hagut a Andorra la Vella, com és el cas dels aparcaments (56%), l’aigua (11%), els Serradells (entre el 10% i el 25% en funció de l’abonament), les escoles bressol (2,5%) i la ludoteca (5,2%), que va posar d’exemple de la “visió mercantilista” del servei públic que té la majoria taronja de Conxita Marsol, que “quan veuen una despesa volen de seguida pal·liar-la”.
Des de la vessant encampadana, Joan Sans va incidir en l’augment de l’àrea Jovent, que “entre l’increment a 70 euros de la quota l’any passat i la nova pujada d’enguany ja parlem d’un augment de més del 40%”. En aquest sentit, Sans, que va recordar que a la parròquia no hi ha alternativa al servei ofert per l’àrea Jovent, va lamentar que “l’únic argumentari en boca del cònsol major és que la gent ha d’acabar pagant el preu que costa un servei públic”. També va acusar la majoria de “desmantellar els serveis d’infància” i va criticar que l’únic que hi ha previst és que si algú té dificultats per accedir als serveis vagi a “trucar a la porta del departament de Social per demanar un ajut”.
Per la seva part, la consellera de PS+I al Comú d’Escaldes-Engordany, Cèlia Vendrell, que va recordar que tret de la pujada de l’impost de propietat, que “castiga la classe mitjana”, a la parròquia no s’han incrementat els preus públics, va incidir en la “incongruència” de DA, que d’una banda congelen transferències a les corporacions locals i de l’altra apugen preus públics perquè falta diners, de manera que són els ciutadans “els que paguen” un esforç “que no fa el Govern”.
Precisament, respecte a les transferències Vendrell va incidir en la contradicció que des del Govern i el Consell General es demani el suport del PS per congelar una vegada més aquestes transferències i que en cinc anys de Govern de DA en cap moment, ni de l’executiu ni de les majories comunals, s’hagi fet partícip el PS del treball per a la reforma de les competències.
També sobre aquesta qüestió, la secretària d’organització de la formació socialdemocràta va confirmar que la setmana vinent tindrà lloc una reunió entre DA i PS on s’exposaran algunes qüestions de les que s’han treballat, com l’agència tributària única, les carreteres i l’atenció domiciliària, entre d’altres, qüestions “ja conegudes”, segons va recordar Vela, que va insistir que “caldrà veure què i com es proposa”.

PS
serveis públics
preus públics
Susanna Vela
Joan Sans
Dolors Carmona
Cèlia Vendrell
DA
increment de preus

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte