Diari digital d'Andorra Bondia

Preocupació a SDP per l’opció d’usar les reserves de la CASS


Escrit per: 
M.S/Foto: Jonathan Gil

Socialdemocràcia i Progrés va mostrar ahir la seva “preocupació” i “indignació” per la possibilitat d’utilitzar les reserves de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) per eixugar deute que plantejava l’agència de qualificació Standard & Poor’s en la darrera nota sobre Andorra.
En aquest sentit, el president d’SDP, Jaume Bartumeu, va lamentar el fet que l’informe de S&P plantegi “un nou saqueig a les finances de la Caixa Andorrana de Seguretat Social” i va demanar a l’executiu que “no enganyi” i que digui “què és el que han planejat amb Standard & Poor’s”.
I és que, com va apuntar el conseller general d’SDP Víctor Naudi, el fet que l’agència de qualificació parli “amb gran precisió” sobre aquesta qüestió en el seu informe, i que fins i tot afirmi que es podria promulgar una llei amb certa celeritat, permet constatar que “això ja s’ha analitzat” i que suposa realment “un toc d’alerta”.
Bartumeu i Naudi van aprofitar l’informe d’S&P, així com els resultats de l’exercici 2015 del sector financer fets públics dilluns per l’Associació de Bancs Andorrans (ABA) i la nova davallada de les importacions registrada el gener passat, per posar de manifest que la situació econòmica no és tan bona com es vol fer creure des de l’executiu i que “dissortadament la crisi s’agreuja al país”.
En aquesta línia, Naudi, que va retreure a l’executiu demòcrata la manca de reacció i que “miri cap a una altra banda”, va insistir en la necessitat que s’actuï d’una vegada per totes i es prenguin les mesures de reactivació econòmica adients ja que en cas contrari “tindrem un greu problema”.
A més, el parlamentari d’SDP va insistir que les darreres accions de l’executiu “no van precisament per bon camí”. Així, Naudi va posar d’exemple la polèmica generada amb el projecte per a l’establiment al país de l’Institut Marquès de fertilitat i va lamentar que es generi “desconfiança” entre possibles inversors i es posi en risc l’obertura econòmica.
Per la seva part, Bartumeu va recordar que la ratificació del conveni d’Oviedo s’hauria pogut fer ja fa dies si s’hagués fet cas d’una resolució del Consell General en aquest sentit i va assegurar que aquest cas és “un altre exemple que el Govern de DA no ha fet res”.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte