Diari digital d'Andorra Bondia

Primera reunió entre el Govern i les autoritats aeroportuàries catalanes


Escrit per: 
redacció

El ministre d’Economia i Finances, Pere López, va mantenir ahir una trobada amb el director general de Ports, Aeroports i Costes de la Generalitat de Catalunya, Oriol Balagué.

Segons un comunicat emès a través del gabinet de premsa de Govern, “la reunió ha servit perquè Andorra tingui de primera mà informació referent a l’aeroport Lleida-Alguaire, referent als terminis d’obertura, els permisos de funcionament, i els primers contactes amb les companyies i els operadors turístics.” A més, la reunió també ha servit per marcar una propera entrevista entre ambdues parts i una visita de les autoritats andorranes a l’aeroport d’Alguaire.

A mitjans d’aquest mes de juliol, el Govern va confirmar la seva voluntat de participar en la iniciativa de l’operador turístic Pyrenair per fer venir uns 10.000 esquiadors espanyols a Andorra a través del nou aeroport d’Alguaire. En aquest sentit, el ministre de Finances, Pere López, va dir que l’aportació que faci el Govern, conjuntament amb les societats gestores dels camps de neu i els diferents comuns, hauria de ser d’uns 480.000 euros aproximadament, que serviran de garantia per cobrir el 30% de les despeses de gestió de l’operador.
 Durant la reunió  mantinguda ahir entre López i Balagué, la delegació catalana la completava Jordi Candela, director corporatiu de l’empresa pública Aeroports de Catalunya SA, i Elisabet Oliva, cap de Relacions institucionals i Imatge Corporativa.
Pel que fa a la part andorrana, en la trobada acompanyaven el ministre d’Economia i Finances, la secretària d’Estat de Turisme, Valérie Lackner, i també el cap del departament de Turisme, Sergi Nadal.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte