Diari digital d'Andorra Bondia

Primera trobada entre cònsols i Govern per introduir canvis en la Llei de sòl


Escrit per: 
Agències


Els cònsols majors de les set parròquies, excepte el de Sant Julià, s'han reunit aquest divendres amb el ministre d'Ordenament Territorial, Gerard Bàrcia, per tractar la modificació de la Llei del sòl.

Els cònsols majors de les set parròquies, excepte el de Sant Julià, s'han reunit aquest divendres amb el ministre d'Ordenament Territorial, Gerard Bàrcia, per tractar la modificació de la Llei del sòl.

Segons ha explicat el cònsol major de Canillo, Enric Casadevall, l'objectiu de la trobada ha estat intentar consensuar les modificacions dels reglaments i de la Llei amb l'objectiu de fer més àgils els plans parcials i unificar criteris en relació a la cessió obligatòria econòmica.

El cònsol ha explicat que es vol modificar articles de la llei perquè 'aquesta no sigui tan rígida, i que en casos especials es pugui canviar'. En concret, els articles a modificar serien el 103 i el 105, que fan referència al Pla d'ordenació i urbanisme parroquial, ja que un dels problemes més destacats que troben els mandataris parroquials és que no es poden modificar fins que hagin passat sis anys des de la seva aprovació. Als cònsols els agradaria que la llei fos més flexible en casos puntuals a l'hora de modificar un ús d'una unitat d'actuació.

Pel que fa a la cessió obligatòria econòmica  es pretén que en determinats supòsits, per exemple, quan els terrenys ja estan urbanitzats i preparats per a construir-hi i el propietari ha de fer la cessió econòmica en funció del valor del sòl, aquesta sigui diferent en funció de l'ús que se li doni. És a dir, que no es pagui el mateix si es fa una vivenda per a ús familiar, que si es fa un edifici per a vendre i obtenir guanys econòmics.

Un cop recollides les propostes dels cònsols, el ministre presentarà un resum abans de 6 de juliol, data de la pròxima reunió de mandataris. Després es farà una altra reunió, abans del 15 de juliol, amb un document ja consensuat.

De totes maneres, Casadevall ha reconegut que la idea no és fer una modificació profunda de la Llei, i que en el cas dels reglaments el que es busca és aclarir dubtes d'interpretació.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte