Diari digital d'Andorra Bondia
El ministre portaveu, Eric Jover, durant una de les compareixences.
El ministre portaveu, Eric Jover, durant una de les compareixences.

Primers expedients a dos empreses per incomplir el decret i seguir treballant


Escrit per: 
M.S. / Foto: SFGA

Durant les primeres hores de vigència del decret de tancament de tota l'activitat econòmica, a excepció d'aquelles considerades essencials, la policia ha hagut d'aixecar acta a dues empreses per incompliment, doncs malgrat no poder-ho fer continuaven treballant. Així ho ha explicat aquest migdia el ministre de Finances i portaveu de l'executiu, Eric Jover, en la compareixença amb el titular de Salut, Joan Martínez Benazet, per fer el punt de la situació de l'epidèmia de Covid-19. Cal recordar que, la policia i els serveis d'inspecció de comerç, ja van aixecar nou actes per incompliments arran del primer decret aprovat per l'executiu, als quals s'ha de sumar l'oberta ahir a una benzinera per vendre productes de tabac i alcohol a turistes.

Tot i aquest fer puntual, Jover ha destacat la baixada de l'activitat i ha precisat que el Govern ha decidit modificar lleugerament el decret per corregir alguns aspectes i evitar restringir activitats que són necessàries per al bon desenvolupament i d'algunes de les activitats considerades essencials. Així, amb aquest "ajustaments" del decret, els serveis vinculats als assajos i anàlisis clíniques, que inicialment havien d'estar tancats i oferir únicament unes guàrdies per als casos urgents, podran obrir, mentre també es permetrà l'obertura de drogueries i del comerç a l’engròs d’articles de neteja, farmàcia i combustibles.

Pel que fa a l'Administració, el ministre ha explicat que l'edifici administratiu del Prat del Rull restarà tancat i que "només s'atendrà amb cita prèvia", mentre que en relació al número 188 d'atenció per a tots aquells aspectes no sanitaris relacionats amb el coronavirus, Jover ha destacat que ja s'han sobrepassat les 5.000 trucades, i que la majoria de les 632 rebudes en les darreres hores preguntaven per qüestions lligades al nou decret aprovat per l'executiu.

D'altra banda, el ministre portaveu va voler agraïr públicament a les autoritats de la Unió Europea per haver tingut en compte Andorra a l'hora d'acordar el tancament de les fronteres exteriors de la UE, tancament que per tant no afecta al Principat. En aquest sentit, Jover, que ha agraït també les paraules en aquest sentit de la cancellera alemanya Angela Merkel, ha recordat que en aquesta tasca de fer que es tingui en compte la idiosincràsia del país hi tenen un paper molt destacat els coprínceps, a qui ha transmès també l'agraïment.

Així mateix, Jover ha aprofitat aquest fet per fer una defensa de la decisió de l'executiu de no tancar fa uns dies les fronteres d'Andorra malgrat que algunes veus així ho demanaven, una decisió que, ha reiterat, "hagués posat en perill el transport de mercaderies de primera necessitat o de material sanitari, i hagués posat en risc la mobilitat de treballadors transfronterers o d’emergències sanitàries". En aquest sentit, el ministre portveu ha recordat que les decisions que es van adoptant són sempre proporcionals, segueixen les recomanacions d’organismes internacionals i busquen complicitats a banda i banda de la frontera.

primers
expedients
empreses
incompliments
decret
seguir
treballant

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte