Diari digital d'Andorra Bondia

Progrés de la Seu proposa destinar l'augment d'ingressos per l'IBI a compensar les retallades en subvencions


Escrit per: 
Agències / Foto: PSC-Progrés

El grup municipal del PSC-Progrés a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha proposat que s’utilitzin els diners que s’ingressaran de més durant l'exercici de 2012, uns 500.000 euros provinents de l’IBI, per compensar les retallades de la Generalitat a la Llar d’Infants i a l’Escola de Música i en polítiques de promoció econòmica.

Així ho ha manifestat a través d'un comunicat en el que posen de relleu que l'augment de l'IBI pot arribar al 20% respecte al 2011, sumant l'increment del govern espanyol i la revisió cadastral de l'Ajuntament.
El comunicat recorda que aquests prop de 500.000 euros que cobrarà l’Ajuntament de més durant el 2012 en concepte de contribució urbana (IBI) es deuen a dos motius: la revisió de valors cadastrals que s'està notificant a moltes cases de la Seu; i a l'augment del 10% de l'IBI per part del govern espanyol. En aquest sentit, Progrés assenyala que actualment s’ingressen uns 3,3 milions d’euros anuals per aquest concepte.
El grup municipal de Progrés proposarà a l'equip de govern de CiU que aquests diners extres es destinin a compensar les retallades a les subvencions de la Generalitat pel funcionament de  la Llar d'infants i de l'escola de música, i així 'no haver d'augmentar les quotes als pares, tal i com es preveu des de l’equip de govern'. D’aquesta manera, segons el comunicat, l’Ajuntament compensaria la retallada de la subvenció de la Generalitat de Catalunya a la Llar d’Infants i l’Escola de Música, que ha passat de 430.000 euros anuals (2010) a 256.000 euros anuals (2011), el quw suposa una retallada total de 174.000 euros a l’any.
Progrés també proposarà que una  part dels diners vagi destinada a establir un Pla de dinamització econòmica local, per tal de potenciar el turisme, el comerç i les iniciatives empresarials que generin llocs de treball. Progrés creu que seria del tot 'inadmissible' que aquest esforç de pagar més impostos 's'utilitzés per part de l'equip de govern per continuar engreixant la burocràcia i l'estructura municipal'. 
 

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte