Diari digital d'Andorra Bondia

Progrés demana a Batalla una sèrie de canvis en la festa major de la Seu


Escrit per: 
Redacció

El grup municipal del PSC-Progrés a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell va emetre ahir un comunicat en què proposa un replantejament global de la Festa Major de la Seu que passaria per una millora de la programació dels actes, canvis en la distribució dels espais actuals i la implicació dels joves a la comissió de festes.

D’aquesta manera, Progrés lamenta que s’hagi perdut l’ambient de festa al centre de la Seu i que no s’hi hagin buscat alternatives per solucionar-ho. Aquest fet perjudica, segons afegeixen,  els establiments comercials i d’hostaleria. Tal com recorden, l’any 2008, CiU i ERC es van comprometre a buscar solucions sense que s’hagi produït cap canvi.
També consideren que a l’edició d’aquest any hi ha hagut errors greus d’improvisació per part de l’Ajuntament en aspectes com la distribució de les caravanes, en la celebració del SeuRock, la rua del dissabte o en els horaris dels actes.
Des de Progrés consideren que cal potenciar el paper de la comissió de festes per tal que tingui més protagonisme i es busqui la implicació i participació dels joves de la Seu.De fet consideren que aquest ha estat un dels col·lectius “més perjudicats” pel plantejament de la festa dels darrers anys. En aquest sentit, Progrés recorda que s’ha creat una grup al facebook en contra de l’organització de la Festa Major 2009 amb més de 650 persones inscrites.
Des de Progrés posen de manifest que l’any passat ja va demanar un replantejament urgent de la Festa Major al detectar que el model dels últims anys està esgotat i que “cal trobar noves idees i plantejaments”. Segons el portaveu del grup del PSC-Progrés, Jordi Mas, “la Seu ha de recuperar una festa major de qualitat i que sigui una referència al Pirineu i a Catalunya”.
Mas afirma que “els joves han demostrat les ganes d’implicar-se en la participació de la festa, amb les més de 40 caravanes de colles que s’han instal·lat”. “En canvi, (afegeix) l’Ajuntament no ha sabut donar resposta a aquesta voluntat de participació ja que no ha escoltat les seves demandes”.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte