Diari digital d'Andorra Bondia

Progrés denuncia la creació d’una plaça de confiança


Escrit per: 
Agències

El grup municipal de PSC-Progrés a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell votarà en contra de la creació d’una nova plaça de confiança política i del nomenament posterior en el plenari del dilluns que ve, en considerar-ho partidista i totalment fora de lloc en temps de crisi.

Progrés destaca que, per primera vegada durant els trenta anys de democràcia, es contractarà personal de manera directa i sense fer un concurs. A més, aquesta plaça de confiança política, que s’encarregarà de controlar el personal, no respon a necessitats tècniques i esdevindrà una eina de control polític per als treballadors de l’Ajuntament, tal com denuncien des de Progrés.
Progrés afirma que mai no hi ha hagut tants regidors alliberats a l’Ajuntament com durant l’etapa de CiU i ERC, fet que ja va originar una forta polèmica sobre la seva conveniència. I ara, a més, consideren que s’obre la porta a la contractació de personal polític, sense resoldre els problemes reals de l’organització municipal. 
A més, afegeixen que aquesta decisió ha estat totalment unilateral ja que s’ha fet sense cap mena de diàleg ni comunicació amb els diferents grups municipals del consistori. És per això que creuen que aquest fet indica un altre cop el poc interès de l’alcalde Batalla per consensuar les decisions amb la resta de regidors de la oposició.
Des de Progrés també es lamenta la manca de transparència i d’informació en l’elaboració de l’estudi de llocs de treball de l’Ajuntament, que va acabar durant el mes d’agost i del qual no s’ha pogut obtenir les conclusions, sol·licitades diverses vegades pels diferents grups.
Segons el portaveu del grup de PSC-Progrés, Jordi Mas, “l’Ajuntament no pot augmentar més la despesa de personal, amb el 53 per cent actual. I menys amb càrrecs polítics innecessaris i inoportuns”. Mas prossegueix afirmant que “en temps de crisi cal fer una gestió austera”.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte