Diari digital d'Andorra Bondia

Progrés vol reduir a la meitat el nombre de regidors amb sou de l’Ajuntament


Escrit per: 
Redacció/Foto:Progrés


El grup municipal de PSC-Progrés de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha proposat reduir a la meitat el nombre de regidors amb sou del consistori.

La formació, a través d’un comunicat, posa en relleu que considera excessiu “que l’alcalde més tres regidors i un assessor polític tinguin la consideració d’alliberats amb sou públic” i assenyalen que això suposa una despesa anual de més de 200.000 euros.
Segons s’explica des de Progrés, que considera que davant l’actual situació de crisi “és del tot improcedent mantenir l’actual despesa de sous de polítics i assessors”, l’Ajuntament manté en nòmina, a banda de l’alcalde, Albert Batalla, “que cobra el sou com a diputat autonòmic”, tres càrrecs electes, el tinent d’alcalde de Finances, Jesús Fierro, i les regidores de Benestar Social, Anna Vives, i de Joventut, Mireia Pellicer. A més, el grup de l’oposició destaca també que es paga un sou a un assessor polític, Joan Carles Pié, que realitza aquesta funció des de Barcelona, ja que és entrenador d’un equip de bàsquet de l’FC Barcelona, i qualifiquen aquest fet d’“insòlit”.
Davant d’això, des de la formació s’aposta per reduir a la meitat els càrrecs públics amb sou i suprimir la figura de l’assessor polític, a la vegada que es proposa destinar els diners que s’estalviarien a polítiques encaminades a millorar l’estat del benestar dels ciutadans de la capital alturgellenca.
Així mateix, en el comunicat, els membres de l’oposició denuncien que des de l’any 2003 els successius governs de CiU-ERC han incrementat “considerablement” els sous dels tinents d’alcalde i regidors de l’Ajuntament. Així, assenyalen que “entre els anys 2004 i 2008 va augmentar un 40% la nòmina del tinent d’alcalde de CiU, passant de 36.120 euros a 52.500 euros”.
En aquest sentit, la formació manté que es tracta d’un “excés de despeses innecessàries”, que s’afegeix “a un descontrol de la gestió dels diners públics”, i recorden que “més de la meitat del pressupost” es destina a pagar al personal de l’Ajuntament de la Seu.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte