Diari digital d'Andorra Bondia
Les instal·lacions de la CASS.
Les instal·lacions de la CASS.

Progressistes-SDP acusa la CASS de fer campanya per DA


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

Progressistes-SDP va denunciar ahir, a través d’un comunicat, que la Caixa Andorrana de Seguretat Social fa campanya per Demòcrates per Andorra (DA). La formació fonamenta les seves acusacions en el fet que just un dia després d’haver estat proclamades les candidatures que concorreran als comicis generals del 7 d’abril vinent, la parapública ha anunciat als seus afiliats la modificació de les condicions d’accés a la pensió de viduïtat, que entren en vigor avui mateix. Els progressistes, que consideren “curiós” que la modificació de la normativa de la CASS entri en vigor a cinc setmanes de les eleccions, mantenen que “es tracta de poder presentar a les electores i als electors una nova mesura adreçada a guanyar vots i a comprar, mai millor dit, voluntats”.
Així mateix, Progressistes-SDP remarca també el fet que “justament el dia que el pluriministre i candidat de DA, Xavier Espot, s’ha adonat que ja no podia continuar aprofitant el seu càrrec de ministre en funcions per distribuir galetes i prebendes electoralistes”, ha estat el president de la CASS, “fidel servidor de DA, qui agafa el relleu i publicita una modificació que només fa que buscar vots per al seu candidat”.
La formació, que recorda que sempre ha defensat un increment de les pensions de viduïtat, i retreu a Espot i al president de la CASS haver fet a cinc setmanes dels comicis el que no s’ha fet en quatre anys de legislatura, planteja “incrementar un 10% anyal els pròxims 4 anys les pensions inferiors als 600 euros mensuals i el 5% les pensions entre els 600 euros i el salari mínim”.
En la nota per la parapública es recordava que perquè el dret a pensió sigui efectiu la persona difunta ha d’haver cotitzat tant a la branca general com a la de jubilació, mentre que fins ara només calia fer-ho a la general. Així mateix, la CASS especificava que per a un difunt menor de 30 anys la cotització exigida era de 36 mesos dels últims 48, mentre que en el cas d’un difunt major de 30 anys calia haver cotitzat 60 mesos dels últims 72, tot i que ja es genera dret a pensió si s’ha cotitzat 15 anys a cada branca.

 

acusa
cass
campanya
DA
Progressistes-SDP

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte