Diari digital d'Andorra Bondia
Naudi, Roig i Bartumeu durant la seva reunió amb representants de la policia a Escaldes-Engordany.
Naudi, Roig i Bartumeu durant la seva reunió amb representants de la policia a Escaldes-Engordany.

Progressistes-SDP aposta per la “independència” del cos policial


Escrit per: 
Agències

El cap de llista de Progressistes-SDP, Josep Roig, el president del partit, Jaume Bartumeu, i el número tretze de la llista nacional, Víctor Naudi, es van reunir ahir amb alguns dels representants dels sindicats de la policia. La trobada va servir per copsar  les demandes i preocupacions dels membres del cos, de les quals s’ha pogut extreure que “cal reforçar el rol de la policia, el seu paper de cara al ciutadà, la seva independència” i les preocupacions existents en l’àmbit laboral, “especialment dins del sector públic”. Els representants progressistes van deixar clar que el seu projecte inclou una reforma de la Funció Pública i de l’Administració des del diàleg i el consens entre les forces polítiques, els representants dels treballadors i el Govern que resulti guanyador de les eleccions. Quant a la reforma de l’Administració, Roig va dir que ha de ser més transparent, “evitar que certs càrrecs de confiança puguin suposar una ingerència en la feina que fan els funcionaris”, recuperar la figura del funcionari públic estesa i ampliada a tots els cossos de l’Administració i treballar per reduir el seu endeutament. Pel que fa a la rebuda de les seves paraules per part del sindicat, el candidat progressista va confirmar que “les han entès molt bé i les han compartit”.

D’altra banda, també es van reunir ahir amb Unicef per abordar temes relacionats amb la infància. En aquest sentit, Roig va posar en relleu que “ens ha servit per veure de primera mà quins són els neguits d’aquesta organització”, i va declarar que cal tirar endavant una política que reforci el rol dels més joves a la societat i garantir els drets dels infants.
Roig també es va mostrar convençut que el partit que lidera és la força que pot oferir una alternativa “a aquest dualisme polític que des de diferents sectors se’ns pretén plantejar”, en referència a les candidatures de Xavier Espot (DA) i Pere López (PS). Progressistes-SDP creu que s’han de trencar les majories, ja que el que necessita el país “no és una majoria monocolor i una oposició monocolor al Consell General”, sinó diferents punts de vista. 

 

 

policia
SDP

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte